Hirdetés

Úgy tűnik, már nem jelenhet meg egyetlen csúcskészülék sem anélkül, hogy napokon, heteken belül ne derüljön ki valami kínos probléma az adott modellel kapcsolatban. Most a Huawei P10-et is elérte ez a hullám, amely leginkább „flash botrány”-nek nevezhető. Lényege, hogy bizonyos felhasználók észrevették, hogy a P10-es készülékük belső memóriájának teljesítménye gyengébb más P10-esektől. A hiba okára is gyorsan fény derült, miután a tesztprogramok azt jelezték, hogy a gyári specifikáció szerinti szupergyors UFS 2.1 flash tároló helyett UFS 2.0 vagy épp eMMC 5.1 típusú chip van az adott készülékben. A történtekre a Huawei most reagált, mégpedig konkrétan a CEO, Richard Yu tett közzé egy hosszabb bejegyzést a Weibo-n.

Ebben elismerte, hogy valóban különböző memóriachipekkel készült a P10, melynek elsődleges oka az volt, hogy az UFS 2.1 készletek kifogytak, így átmenetileg más chippel helyettesítették. Hozzátette ugyanakkor, hogy ő maga is P10 Plus-t, valamint egy Mate 9-et használ, mindkettő eMMC chippes verzió . Állítása szerint a felhasználók a normál használat során nem érzik a teljesítménybeli különbségeket, mivel a készülék hardvere és szoftvere mind UFS, mind pedig eMMC chipekhez optimalizálva van. Ami viszont a teljesítménynél is kínosabb kérdést vet fel, az az, hogy az eMMC chipek jóval olcsóbbak az UFS-nél, a vásárlók viszont minden esetben ugyanannyit fizettek a telefonért, miközben nem azonos készüléket kaptak a pénzükért. Mi is teszteltük már a P10-et, melyet IDE kattintva olvashattok el, ha pedig a Lite verzió érdekel, akkor azt ITT nézhetitek meg.

#UPDATE: Ezzel kapcsolatban megkaptuk a Huawei hazai képviseletének hivatalos álláspontját, érdemes végigolvasni!

Tudomásunkra jutott, hogy nemrégiben a Huawei P10/P10 Plus flashmemóriájával kapcsolatos viták jelentek meg az online felületeken Kínában.

A Huawei a lehető legmagasabb elvárásokat támasztja a készülékeihez szükséges technológiák és komponensek kiválasztásakor: a beszállítók szakmai tapasztalata, a termék minősége és a szállítmányok stabilitása a legfontosabb értékek, amelyeket figyelembe veszünk a döntéshozatalkor. A HUAWEI P sorozat okostelefonjai vállalatunk zászlóshajó készülékei közé tartoznak, és kiváló fotós képességeiknek köszönhetően máris hatalmas népszerűséget értek el világszerte. Ez a népszerűség igen nagy keresletet eredményezett.  

Ahhoz, hogy ezt a keresletet el tudja látni, a Huawei az iparágban megszokott módon több megbízható beszállítót is alkalmaz. Amennyiben egyetlen beszállítót alkalmaznánk, könnyen előfordulhatna, hogy az adott cég kifogy a készletből, ez pedig ahhoz vezetne, hogy vásárlóink késéssel kapnák meg az általuk igényelt termékeket. Hogy ezt elkerülje, a Huawei a flashmemória esetében is több beszállítót alkalmaz.   

A Huawei továbbra is elkötelezett a kiemelkedő felhasználói élmény biztosítása mellett, ahogy mindig is az volt. A készülékek egyetlen komponensének teljesítménye nem tudja pontosan tükrözni az egész okostelefon rendszer teljesítményét, így ezek a pontszámok nem alkalmazhatók tényleges használat esetén.  

A HUAWEI P10 marketing kommunikációja során nem emeltünk ki egyetlen bizonyos flashmemóriát. A termékek elérhetőségétől függően szállítják le számunkra a flashmemória komponenseket rendszeresség nélkül. A telefonjaink teljesítményét mérjük szoftveres algoritmusok segítségével és chiptuninggal, ahelyett, hogy egyetlen komponensre összpontosítanánk.

A HUAWEI P10 és P10 Plus készülékek tervezésekor a Huawei több beszállítót is alkalmaz a flashmemóriával kapcsolatosan. Ezek a technológiák igen szigorú teszteken mennek át annak érdekében, hogy vásárlóinknak a legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani. Ez tükröződik a készülékek rendkívül pozitív fogadtatásában is világszerte, amely a telefon gyönyörű kialakításának és remek portréfotózási képességeinek köszönhető.

Az okostelefongyártás egy igen hosszú ellátói lánccal rendelkező iparág. A Huawei elkötelezett amellett, hogy a termékek tervezésekor és az innovációk kiötlésekor is a felhasználói élményt helyezze előtérbe. Továbbra is szoros együttműködést folytatunk partnereinkkel annak érdekében, hogy optimalizálhassuk az ágazati ökoszisztémát és jobbnál jobb termékekkel lássuk el vásárlóinkat.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.