A Huawei tegnap közzétette új zászlóskészülékeinek eladási adatait. A 2016. április 6-án bejelentett Huawei P9 és P9 Plus készülékek kiszállításai meghaladták a 2,6 millió darabot. Ez a szám a globális eladásokra vonatkozik a megjelenéstől számított első hat hétre vonatkozóan.

Ennek köszönhetően a Huawei megnövelhette piaci részesedését 8,5 %-ra, így tovább erősödik a vállalat pozíciója, mint a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója.

Huawei P9 készülék
Huawei P9 készülék

A Huawei az idei év első negyedévében összesen 28.3 millió készüléket értékesített, ami 64%-kal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez betudható az okostelefonok egyre szélesebb körű elterjedésének is, de mindenesetre nagy növekedést számolhat el a Huawei.

A tavalyi modellhez, a Huawei P8-hoz képest 30%-kal több P9 talált gazdára a globális piacot tekintve. Vannak kiemelkedő országok is, mint például Franciaország, ahol 1.000 %-kal több P9 fogyott el, mint tavaly P8. Nagyon durva. Csak Kínában több, mint 5 millió előrendelés érkezett a Huawei P9-re a bejelentést követő első hétben.

A Huawei P9 és P9 Plus már hazánkban is elérhető a Huawei egyedülálló 3+3+3 garanciájával. Előbbi modell fogyasztói ára itthon 179.990 Ft, míg a Huawei P9 Plus ára a Telekom kínálatában bruttó 209.990 Ft

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.