Hirdetés

A Huawei P10 nevezhető a Mate 9 kistestvérének is, noha más termékvonalban helyezkednek el. Azért mondható mégis annak, mert hardveresen szinte teljesen megegyeznek, a legnagyobb különbség a méretben keresendő.

A Huawei a sajtóesemény után minden arra jogosult újságírónak adott egy tesztkészüléket, így mi is be tudjuk nektek mutatni a készüléket, hogy mit is kell róla tudni. Sajnos a legtöbb újítást a Huawei P10 Plus kapta meg (vízállóság, SUMMILUX lencsék, QHD kijelző, 4 antenna…), viszont a P9-hez képest van fejlődés.

Az előlapon 5.1 inches FHD felbontású IPS LCD panelt találunk, amit Gorilla Glass 5 üveg véd és ami alatt van egy ujjlenyomat-olvasó is. Ez igazából nem fizikai gomb, hanem csak egy felület (hasonlóan az iPhone 7 megoldásához), amivel átvehetjük a vissza és az alkalmazásválasztó gombok szerepét is.

A kijelző fölött van egy 8 MP-es f/1.9 rekeszértékű előlapi kamera, a hátlapon pedig a Mate 9-nél megismert 20+12 MP-es lencsék (f/2.2) optikai képstabilizátorral és 4K videórögzítéssel. A kamera mellett van kéttónusú LED villanó és lézeres autófókusz is. A készülékházat ún. Hyper Diamond Cut technológiával készítették el, így nem fog kicsúszni a készülék a kezünkből. A teljesítményért egy Kirin 960-as chipset (4×2.4 + 4×1.8 GHz, Mali-G71 MP8) és 4 GB RAM felel, a belső tárhely pedig 32/64 GB.

Az akkumulátor 3200 mAh kapacitású lett, ami fejlődés a P9 akkujához képest, ugyanúgy USB-C porton keresztül és Huawei SuperCharge töltővel gyorsan fel is lehet tölteni. A mobilon már lefuttattunk egy AnTuTu Benchmarkot, melyen 138.246 pontot ért el, így az EMUI 5.1 optimalizációjának köszönhetően gyorsabb a P10, mint a Mate 9, hiába ugyanaz a hardver. Valamikor áprilisban várható a hazai megjelenés, 649 euróval nyit, ami nagyjából 200.000 Ft-nak felel meg.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Milyen jó volt a hátlapon az ujjlenyomat olvasó… erre most utánozzák az almásokat, és az előlapra teszik. Röhögnék, ha közben az Apple is áttervezné, és átrakná a hátlapra 🙂

  2. Ez inkább Samsung megoldás, mert azért mégis az előlapi ujjlenyomat-szenzoros kapacitív home gomb ovális, nem kerek, mint az Almánál. 😂

Comments are closed.