Már csak két hét van hátra az IFA kiállításig amely az egyik legrangosabb nemzetközi tech kiállítás. A legtöbb gyártó itt mutatja be az éves újdonságait és most már egészen biztos, hogy a Huawei sem akar lemaradni a többiek mögött.

A shenzeniek marketingesei és grafiksuai úgy tűnik nagyon elemükben vannak, ugyanis egyelőre csak pár grafikát szivárogtattak ki, amik alapján következtetni lehet a szeptember 4-én bemutatásra kerülő újdonságokra. Idáig csak egy nagy hetest ábrázoló promófotót voltak hajlandóak megmutatni a közönség számára, amelyből legtöbben az Ascend Mate 7, illetve Ascend D7 fantázianevekre következtettek. Most azonban további morzsákat hintettek el előttünk a lelkes designerek.

huawei ifa 1

Az első kép alapján egészen biztosak lehetünk benne, hogy a gyártó legújabb csúcsékszülékében ujjlenyomat-olvasót találhatunk majd. A számológépet ábrázoló fotó valószínűleg arra utal, hogy a készülék meglehetősen vékony lesz, a nyolcsebességes váltó alapján pedig nem nehéz kikövetkeztetni, hogy nyolcmagos processzort találunk majd a Huawei üdvöskéjében. Egyes hírforrások szerint a kínai telefonokban leggyakrabban megtalálható MediaTek chipek helyett a gyártó saját, Kirin 920-as chipsetje lesz megtalálható, melyben két darab, magonként 2 Ghz-re skálázott Cortex A15-ös és két darab energiatakérkosabb, magonként 1,6 Ghz-es Cortex A7-es chip felel a számítási feladatokért.

cats-seven-horz

A grafikusok  valószínűleg a macskás grafikával próbáltak a legkreatívabbak lenni, ami tulajdonképpen sikerült is. A hat darab macsek kizárásos alapon a Cat.6 elnevezésű LTE/4G támogatást szimbolizálja, melynek segítségével akár 300 Mbps letöltési sebeséget is elérhetünk mobilhálózaton. Kíváncsiak vagyunk, hogy az elképzelések helyesek-e. Szeptember 4-én kiderül.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.