A Huawei portfóliója is kezd lassan átláthatatlanná válni, egyre több és több középkategóriás mobilt dobnak a piacra. Az új Huawei Nova Smart alapvetően egy rebrandelt Huawei Enjoy 6s és Honor 6C. Utóbbi kettő nem kapható hazánkban hivatalosan, a készülék Nova Smart néven érkezett országunkba.

Fém házas telefonról beszélünk és ami üdvözlendő, hogy 5 hüvelykes (noha csak HD felbontású) AMOLED kijelzőt kapott. A hátlapon találunk egy 13 MP-es kamerát (f/2.2, PDAF), illetve egy ujjlenyomat-olvasót is. A teljesítményről egy Snapdragon 435 típusú 8 magos processzor és 2 GB RAM gondoskodik, a belső tárkapacitás 16 GB, ami 128 GB-ig bővíthető microSD-vel.

Az előlapra egy 5 MP-es kameraszenzor került, a motorház alá pedig egy bőven elegendő, 3020 mAh kapacitású akkumulátor.

Amit sajnálok, hogy USB-C helyett microUSB portot találunk alul, illetve hogy Android 7.0 helyett csak Android 6.0 Marshmallow rendszert futtat. Haladva a korral illett volna az új rendszerrel piacra dobni és én alapvetően minden gyártó helyében teljesen áttérnék az USB Type-C szabványra.

Magyarországon már több webáruházban is rendelhető bruttó 64.990 Ft-ért, ami egyáltalán nem rossz érte, bár jobban kapkodnának az emberek, ha a fentebb említettek nem lennének hiányosságok.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.