A HTC kész rá, hogy útjára bocsájtsa univerzális USB töltőjét, ami az okostelefonoknak 40%-kal gyorsabb akkumulátor feltöltést biztosít, mint az átlagos töltők. A HTC Rapid Charger 2.0 névre hallgató töltőfej Qualcomm Quick Charge 2.0 technológiát használ, ami tavaly debütált a Snapdragon 800 SoC társaságában, és egyértelműen az újabb chipekbe is beépítésre kerül ez a technológia.

A HTC Rapid Charger 2.0 kompatibilis az összes HTC okostelefonnal, de nem mindegyik képes úgy kihasználni a gyorsabb feltöltést, ahogy az elvárható lenne. A HTC kilistázott néhány modellt, melyek biztosan maximálisan képesek ezt a technológiát kihasználni:

  • HTC One (M8)
  • HTC One (M8) Harman Kardon Edition
  • HTC One (E8)
  • HTC One remix
  • HTC Desire EYE

Arról nem szól a fáma, hogy a HTC One (M8) Windows Phone-t futtató okostelefont is beleérthetjük-e ebbe a listába.

Jelenleg a HTC nem szólt arról, hogy a Rapid Charger 2.0 mikor fog megjelenni és azt sem, hogy mennyibe fog kerülni. Azt azért kijelenthetjük, hogy az ára hasonló lehet majd, mint a Motorola Turbo Charger névre hallgató kiegészítője, ami jelenleg 35$-os áron kapható, átszámolva körülbelül 8000Ft-nak felel meg.

Jó, hogy egyre több cég ajánl ilyen megoldásokat, hogy gyorsabban tölthessük fel okostelefonunkat, de jobb lenne azt elérni, ha minden új készülék ilyen töltővel érkezne és nem kellene pluszban fizetni ilyesmiért. Az akkumulátorok technológiája azért még kiált egy reformációért…

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

Comments are closed.