A HTC mutatta be utoljára 2016-ra szánt csúcsmodelljét (HTC 10), és most hivatalosan is életet adott a tavalyi One M9 idei képviselőjének. A tajvaniak egy elérhető árú készüléket szerettek volna elhozni a vásárlóknak a HTC One M9 dizájnjával és az előlapi sztereó hangszórók szerelmeseinek. A régóta rosszul teljesítő vállalat szempontjából megkérdőjelezhető, hogy mégis mi értelme van ennek a „frissítésnek”?! Hisz árban bőven az M9-el versenyez, de megkérdőjelezhetetlen, hogy a tavalyi csúcsmodell ellen teljesen esélytelen.

htc-one-s9-sideAz 5″-os FullHD kijelzőt nem Snapdragon processzor hajtja meg, hanem a Helio X10 2GHz-re skálázva, 2GB RAM társaságában. Ez bőven elmarad a tavalyi megoldáshoz képest, még ha kevésbé is melegszik, akkor is. A hátlapon egy 13MP-es optikai képstabilizátorral ellátott kamera kapott helyet. Az előlapon 2 mikronos UltraPixel modul várja a selfieket. Belső tárhelyből 16GB áll rendelkezésre, mely bővíthető. A fizikai méretei 144.6 x 69.7 x 10.09 (!) mm, ezen vastagság ellenére csak egy 2840mAh telepet tudtak belerakni..

htc-one-s9-h1Európában a HTC One S9 már elérhető 500€-ért, mely elég borsos érte tekintve, hogy ennyiért már bármely tavalyi csúcsmodell a miénk lehet. S nem kell agysebésznek lenni, hogy miért áll ilyen rosszul gazdaságilag a gyártó. Saját magának állít konkurenciát, ráadásul borsos áron.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook