Hirdetés

Az egykor jó ár/érték arányú mobilokat piacra dobó Motorolánál valami elgurult, amikor úgy gondolták, hogy 1200 eurón nyitó csúcstelefonnal próbálnak meg visszatérni. És nem mentség az sem, hogy van 600 euróért egy lebutított változat.

A Motorola Edge+ egy 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel szerelt monstrum. Az Edge név itt is arra utal, mint anno a Samsungoknál: a kijelző ráhajlik a telefon keretére oldalt. (Fantomérintések, hurrá!)

A kijelző 90Hz-en frissít, felbontása 1080 x 2340 pixel és támogatja a HDR10+ szabványt. A panel alá lett integrálva az ujjlenyomat-leolvasó, az előlapi kamerát pedig a bal sarokba tették egy apró kivágással. A szelfik lövésére használható szenzor 25 megapixeles.

A hátlapon már több kamerát találunk, egymás alatt elrendezve. A fő szenzor 108 megapixeles, f/1,8-as rekesszel, hardveres képstabilizálással és quad-Bayer szűrővel, mellyel 4 pixelt egyesít 1 pixellé a kép elkészültekor, hasonlóan a Xiaomi vagy Samsung megoldásához.

Alatta van egy 8 megapixeles telefotó lencse, amivel makrót is képes fotózni a készülék. Utolsóként pedig egy 117 fokos látószöggel ellátott, 16 megapixeles ultraszéles lencsét találunk. A kamerák mellett kéttónusú vaku és egy ToF szenzor csücsül.

Videókat maximum 6K-ban képes rögzíteni a készülék, de van 4K 30fps és 1080p 60fps is.

Hardvert tekintve egy Snapdragon 865 SoC dolgozik az Edge+ mobilban, amihez 12GB LPDDR5 RAM és 256GB UFS 3.0-ás tárhely társul. A processzornak köszönhetően a készülék 5G-képes. Az akku 5000 milliamperóra kapacitású, melyet 18 wattal tölthetünk vezetékkel az USB Type-C csatalkozón vagy 15 wattal vezeték nélkül is. A hátlapon keresztül pedig 5 wattal képes leadni is energiát.

Érdekesség, hogy az Edge+ tetején megtalálható a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ami egy jó ideje hiány a nem LG csúcstelefonok körében. De kérdés, hogy megéri-e ez a csomag az 1200 eurós kezdőárat, mellyel nyitni fog az Android 10-zel érkező Motorola Edge+? Ennyi pénzből vehetünk egy LG V50-et szintén 5G-vel és 3,5-ös csatlakozóval és még marad pénzünk egy új iPadre is.

Az olcsóbb változat a Motorola Edge nevet kapta. A kijelző a HDR10+ támogatás kivételével megegyezik, ám hardverben már nagyobb a lemaradás. Az SoC a Snapdragon 765G, amivel képes a készülék 5G-hálózaton működni. RAM-ból csak 6GB van (az amerikai változatban pedig csak 4GB), míg a tároló is UFS 2.1-re ugrott vissza és csak 128GB-nyi helyet ad. Igaz, a sima Edge-be rakhatunk SD kártyát, ha több hely kellene.

A kamerák terén nem sok különbséget találni, a fő szenzor kivételével megegyeznek a lencsék. A fő kamera a sima Edge-ben egy 64 megapixeles egység, amely 16 megapixeles képeket készít pixel-binninggel. A kamerák elrendezése azonban kicsit eltér, a vaku feljebb, míg a ToF szenzor lentebb került a sime Edge-en.

Az Edge-ből kimarad a vezeték nélküli töltés lehetősége és az akkumulátor is kisebb, 4500 milliamperórás.

A sima Edge 599 eurós áron nyit majd.

Szerintetek mekkora esélye van a sikerre ilyen áron a mobiloknak?

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.