A Microsoft által nemrégiben bemutatott Windows frissítés rengeteg újdonságot hozott magával. Talán a legfontosabb a felhasználók számára az, hogy visszakerült a Start gomb, igaz, hogy nem olyan formában, ahogy az a Windows 7-ben megszokott volt.

Ha valaki Windows 8.1 alatt rákattint a Start gombra, akkor a Metro kezdőképernyőre dob. Viszont mi történik, ha jobb egérgombbal kattintunk az említett gombra? Próbáljátok ki!

És itt jön a lényeg, amiért a cikket írtuk. Ha a jobb egérgombot használod, akkor látható lesz a “Leállítás vagy kijelentkezés” felirat. Ha rámész, újabb fül jelenik meg, ahol nem csak leállítani tudod a géped, de akár újraindítani és kijelentkezni is tudsz a már belépett felhasználóból. Így nem kell a Windows 8-nál megszokott jobb sarok – Beállítások – Főkapcsoló – Leállítás kombót használni, ennél sokkal egyszerűbb módszert kaptunk a 8.1-ben.

1

Igaz, hogy sokan rájöttetek már erre a kis trükkre, de vannak, akik nehezebben barátkoznak az új Windows 8.1-el. Nekik szántuk ezt a cikket, reméljük hasznos volt 🙂

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.