Körülbelül másfél héttel a nemzetközi bemutató előtt, a Twitter egyik leghíresebb szivárogtatója Evan Blass (@evleaks) nyilvánosságra hozott két képet, melyek a Galaxy Note 5 és Galaxy S6 Edge + készülékek hivatalos sajtófotói. Várhatóan mindkét készülék augusztus 13-án a Samsung hivatalos Unpacked eseményén fog bemutatkozni, amelyre már ki is küldték a meghívókat.

A Galaxy Note 5 az eddigi ismeretek szerint egy 5,66 hüvelykes QHD felbontású (1440 x 2560 pixel) kijelzővel fog bemutatkozni. A motorháztető alá ugyanaz a 64 bites nyolcmagos Samsung Exynos 7420 chipset kerül majd, melyet már a Galaxy S6 és S6 Edge készülékénél használ a dél-koreai óriás. A RAM mérete 4 GB a belső tárhely pedig 32 GB lesz, és nagy eséllyel ez a készülék sem lesz már microSD kártya által bővíthető. A hátlapra ugyanaz a 16 megapixeles kamera kerül majd mint amit a Galaxy S6 / S6 Edge készülékeknél is használ a Samsung.

Samsung-Galaxy-Note-5-press-render

(Galaxy Note 5)

A Galaxy S6 Edge + a pletykák alapján egy felnagyított Galaxy S6 Edge lesz, amely nem 5,1 hüvelykes, hanem 5,7 hüvelykes átmérővel rendelkezik majd. A képernyő felbontása itt is QHD, azaz 1440 x 2560 pixel lesz. A motorháztető alá egyes pletykák szerint egy 64 bites hatmagos Snapdragon 808 processzor kerül, míg más források szerint a Galaxy S6 Edge + is ugyanazzal a Samsung Exynos 7420 processzorral érkezik majd, mint amit a Galaxy S6 / S6 Edge készülékekben használnak. A RAM mérete 4 GB, a belső tárhely pedig 32 GB kapacitású lesz. A Galaxy Note 5 specifikációjához hasonlóan a hátlapon itt is az a 16 megapixeles kamera kaphat majd helyet, amelyet a Galaxy S6-nál is használnak.

Samsung-Galaxy-S6-edge-pres-render

(Galaxy S6 Edge +)

Összességében a két újonnan érkező készülék hardverileg nagyon hasonlít majd egymásra (és a mostani csúcskészülékre a Galaxy S6-ra). A nagyobb eltérés a kinézet lesz, mivel a Galaxy Note 5 sima megjelenítővel, és a Note szériára jellemző S Pen-nel érkezik majd, addig a Galaxy S6 Edge + mindkét oldalán hajlított kijelzővel, és S Pen nélkül mutatkozik majd be.

Forrás: PhoneArena

Hirdetés
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...