A Google hivatalosan is bejelentette. Az Android M, vagyis az operációs rendszer 6.0-ás verziójának végleges neve: Marshmallow, magyarul Mályvacukor.

A hagyománynak megfelelően a Google az újabb verziókat mindig desszertek után nevezte el ábécé sorrendben. Anno az Android az 1.5-ös verzióval kezdett, ő a Cupcake nevet kapta, utána pedig sorba jött a Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb(csak tabletek), Ice Cream Sandwitch, Jelly Bean, KitKat és a mostani Lollipop.

Az Android 6.0 Marshmallow idén ősszel kerül ki az első Nexus eszközökre. Az Android 6.0 SDK már elérhető a fejlesztők számára (API 23), valamint a végső fejlesztői előzetest ma adta ki a Google.

Az Android 6.0 viszonylag sok újdonsággal fog kecsegtetni. A felhasználói felületben sok változtatás nem lesz, hisz a Lollipoppal érkezett a Material Design, amit szerintem a Google mérnökei nem adnának csak úgy fel. A sok fejlesztés közül az egyik például, hogy az új rendszer dupla akkora készenléti időt ígér, mint a Lollipop, mivel a készüléket egy mélyebb alvó állapotba helyezi, ha az éppen nincs használatban. Ez természetesen növelni fogja az akkumulátoridőt. Másik fejlesztés, hogy az új alkalmazásengedély-modellnek köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz az appok telepítése és frissítése. A natív ujjlenyomatszenzor szoftverről pedig ne is beszéljünk.

Ha érdekel, hogy miért használ desszertneveket a Google rendszereihez, akkor csekkold a lenti videót (kis angoltudás szükséges hozzá)

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit tud még az Android Marshmallow, akkor nézd meg korábbi cikkeinket ITT és ITT.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.