A Sony a középkategóriás Xperia L4 után egy újabb okostelefont mutatott be, ezúttal a csúcskategóriás Xperia 1 Mk II-t. Mivel az MWC 2020 elmaradt, ezért a Sony online jelentette be a készülékeket, utóbbi a Sony kamerák után kapta a nevét, ez gyakorlatilag egy felturbózott Xperia 1.

Az Xperia 1 Mk II (vagy Xperia 1 II) megkapta a Qualcomm legújabb, legjobb Snapdragon 865-ös lapkakészletét, a kamerákon is fejlesztettek, illetve 5G támogatást is élvez. A vállalat azt is megerősítette, hogy dolgoznak egy Xperia Pro mobilon is, amit videókészítőknek szánnak professzionális segédeszköznek.

Az új mobil előlapján egy 6,5 hüvelykes, 4K HDR OLED kijelző található a már jól ismert 21:9-es képaránnyal. A Sony nem hozta be a magas képfrissítést, helyette “Motion Blur Reduction”-t alkalmaztak vagyis az elmosódást megpróbálták a megjelenő képkockák analizálásával csökkenteni, ami állításuk szerint hasonló eredménnyel jár.

A hátlapi kameratrió a telefon szélére került, a felbontás mindegyiknél maradt 12 MP, viszont nagyobb szenzorokat és gyorsabb lencserendszert is kaptak, az előlapon maradt a 8 MP-es kamera.

  • 12 MP, f/1.7, 1/1.7″ Exmor szenzor, Dual PD AF, OIS – fő kamera
  • 12 MP, f/2.2, 1/2.6″ szenzor, Dual PD AF – széles látószögű kamera
  • 12 MP, f/2.4, 1/3.4″ szenzor, PD AF, OIS – telefotó kamera
  • 3D iTOF kamera

Az Xperia 1 II is megkapta a szem autófókuszt, de a Sony kamerákhoz hasonlóan most már állatokat is felismer a szoftver. A telefon ezenkívül 20fps burst fotózásra is képes, illetve a kamerák ZEISS T* felületkezelést is kaptak, ami csökkenti a tükröződést és a ghosting effektet.

Memóriát tekintve 8 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet építettek a mobilba, Sonyhoz híven a készülék IP65/68 szerint por- és vízálló, van rajta jack csatlakozó is, az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalon található, az akkumullátor pedig 4000 mAh kapacitású, ami vezeték nélküli töltést is támogat.

A Sony Xperia 1 Mk II feketében és lilában érkezik Európába Android 10 operációs rendszerrel késő tavasszal, viszont az ára egyelőre még nem ismert.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.