Már csak alig több mint egy hét választ el minket attól, hogy a Samsung bemutassa legújabb csúcskészülékeit, a Galaxy S8-at és a Galaxy S8 Plust. A készülékekről már számtalan fotó napvilágot látott, amik nyilván nem hivatalos forrásból, vagyis a gyártótól származnak. Most viszont a kutatásért és fejlesztésért felelős alelnök, InJong Rhee beszélt egy meghatározó szolgáltatásról, amely a zászlóshajók szerves részét képezi majd és Bixby névre hallgat.

A Samsung szerint a Bixby egyáltalán nem egy olyan virtuális asszisztens, mint amilyeneket már korábban láthattunk, ez ugyanis a felhasználóhoz idomul. A mélytanulásos megoldásnak hála sokkal professzinálisabb működésre képes, aminek egyébként három alappillére van: teljesség, szövegösszefüggés, kognitív tolerancia.

InJong Rhee, a Samsung R&D alelnöke

A teljesség arra utal, hogy lényegében minden beépített alkalmazást támogatni fog a Bixby, méghozzá a lehető legkifinomultabb szinten, nem csak felületesen. A lényeg igazából azon van, hogy az alkalmazások Bixby-képesek legyenek, szóval ezáltal akár harmadik fél által fejlesztett applikációk esetén is lehet majd használni az asszisztenst, már ha a készítők ezt lehetővé teszik.

A szövegösszefüggés arra utal, hogy a Bixbyt bármilyen helyzetben alkalmazni lehet, akár appok használata közben, mert tudni fogja, hogy a felhasználó éppen mivel foglalatoskodik. A szolgáltatás képes “érezni”, vagyis számtalan lehetőséget kínál arra, hogy akár hang-, akár szövegbevitel segítségével igénybe vegyük.

A kognitív tolerancia a hibázási lehetőséget küszöböli ki, vagyis még akkor is megérti majd a felhasználót a Bixby, ha éppen valamit rosszul mond vagy ejt ki, sőt, ilyen esetben képes lesz figyelmeztetni a gazdáját. Az asszisztens így egy sokkal természetesebb barátnak tűnik majd, aki a telefon működését könnyebbé, használatát egyszerűbbé teszi majd, és emlékezni fog mindenre, hogy a következő feladat elvégzése még gördülékenyebb legyen.

Az eddig napvilágot látott fotók alapján a Samsung még külön gombot is dedikál majd a Bixbynek a telefonok bal oldalán azért, hogy villámgyorsan információkért folyamodhassunk. Hamarosan az SDK-t is rendelkezésre bocsátja a dél-koreai gyártó, hogy több és több szolgáltatás támogathassa a Bixbyt, ennek pedig mi, felhasználók fogunk valószínűleg leginkább örülni.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A Siri senkit nem érdekelt, a kérdező csak annyit akart tudni, hogy ennek a funkciónak itt lesz-e értelme, vagy ez is csak a helyet foglalja majd feleslegesen, és még egy ok-e arra, hogy miért NEM éri meg lecserélni az előzőt 😀

Comments are closed.