Hirdetés

A Huawei P10 lite már hivatalosan is létező okostelefon, megérkezett az első sajtóközlemény róla. A P8 óta van lite verzió és nagyon népszerű okostelefon, ezt a középkategóriás vonalat viszi tovább a P10 lite is.

Szakítva a hagyománnyal üveg hátlapot kapott, viszont a jó hír, hogy az ujjlenyomat-olvasó maradt is a hátlapon. A Huawei P10 lite 5.2 inches FHD felbontású IPS LCD kijelzőt kapott, melyet 2.5D-s üveg borít, a készülék pedig 7.2 milliméter vastag.

Nagyon jó mobilnak ígérkezik, viszont ami sajnálatos, hogy kimaradt az USB-C csatlakozó, helyette microUSB portot találunk alul.

A rendszerchip egy Kirin 658 lett (8 magos, magonként 2.1 GHz), melyhez 3/4 GB RAM és 32 GB belső tárhely társul. Utóbbi bővíthető microSD kártyával 256 GB-ig. Az operációs rendszer 2017-hez híven Android 7.0 és a P10-nél megismert EMUI 5.1. A hátlapon egy 3. generációs ujjlenyomat-olvasó található, ami (Huaweihez híven) igen gyors lesz.

A hátlapi kamera 12 MP felbontású f/2.2 rekeszértékkel és fázisdetektálós autófókusszal. Az előlapi kamera 8 MP lett, melynél szintén elérhető a portré mód, amivel szép bokeh-effektet tesz a háttérbe.

Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, melyet a Huawei FastCharge technológiával 90 perc alatt teljesen fel is lehet tölteni. A Huawei P10 lite értékesítése március végétől indul 349 eurós ajánlott fogyasztói áron. Ez nagyjából 108.000 Ft-nak felel meg, de ez még nem a hivatalos magyar ár, illetve a március végei dátum sincs magyar vonatkozásokban megerősítve.

A készülék Platinum Gold, Pearl White, Midnight Black és Sapphire Blue színekben lesz elérhető.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.