Hirdetés

Az Apple március 25-én saját eseményt tartott, melyen többek között bemutatták az Apple News+-t, Apple Cardot, az Apple Arcade-ot, és az Apple TV+-t is , de haladjunk szépen sorban.

Apple News+: főként az észak-amerikai lakosok számára havonta 10 dollárért, több mint 300 magazin közül választhatnak, melyeket offline is olvashatnak, a cikkeket élő borítókkal látják el. A legnagyobb híroldalakkal tudtak megegyezni, mint például a Wall Street Journal, LA Times stb. Mától érhető el az alkalmazás angol és francia nyelven, már Kanadában is használható, de még idén elindul Angliában is elérhető lesz. Kihangsúlyozták, hogy nem tárolnak rólunk semmilyen adatot, vagyis ha valamiről olvastunk, nem fogunk vele találkozni később internetezés közben.

Apple Card: az Apple Pay rendkívül sikeres, 10 milliárd tranzakció körül jár és 2019 végére 40-nél is több országban lesz elérhető. Éppen ezért jött létre az Apple Card, ami a Wallet alkalmazásban lesz elérhető. Átláthatóbb lesz vele, hogy hol és mennyit költöttünk, kategorizálható lesz színekkel megkülönböztetve. Az egyik legnagyobb újdonság a Daily Cash, vagyis minden vásárlás után bizonyos összeg jár vissza. Ha Apple terméket vásárolunk 3%, ha nem, akkor 2%.

Azokra is gondoltak, ahol még nem elérhető az Apple Pay, ugyanis igényelhető lesz egy platina kártya, a tranzakciói a Walleten ugyanúgy követhetőek lesznek mintha a mobilunkat használnánk, ilyenkor 1%-ot kapunk vissza. A Daily Cashnek nincs limitje, minél többet költesz, annál többet kapsz vissza. Egy ekkora projekthez pénzügyi partnerre is szükség van, az Apple választása a Goldman Sacksre esett. Mastercard támogatás miatt világszerte használható lesz, nincs adatrögzítés, minden tranzakció során Touch ID vagy Face ID használata kötelező. Nyáron indul el a szolgáltatás, konkrét dátumról nem esett szó.

Apple Arcade: az App Store-t hetente fél milliárd felhasználó látogatja, a játékok száma alapján a legnagyobb gaming platform, viszont mivel vannak fizetős és freemium játékok, eléggé megosztott a fejlesztő közösség, ezen segítene a most bemutatott Apple Arcade. A 2019 őszén induló platform havidíjas szolgáltatás lesz, mely tartalmazza az összes játékot, ami eddig is fent volt az App Store-ban, de több mint 100 exkluzív cím is várni fogja az előfizetőket. Nem lesznek reklámok és többen is használhatnak egy előfizetést családon belül.

https://youtu.be/RrdbT4hpwBk

Apple TV+: az Apple TV ezentúl még több csatornával fog rendelkezni, illetve szeretnék, hogy csak azokért a csatornákért vagy sorozatokért fizessünk, amiket nézünk, de árakat nem közöltek. Ezt követően pedig az est fénypontja is leleplezésre került, az Apple TV+. Saját gyártású tartalmakra fókuszálnak, a legnagyobb és legelismertebb nevekkel kezdtek el dolgozni az utóbbi időkben, hogy az őszi startra 100-nál is több új tartalom jöjjön létre. Ezek közül néhányról már most is mutattak képsorokat. Steven Spielberg, J.J. Abrams, Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, Jason Momoa és az amerikaiak nagy kedvence, Oprah Winfrey is szerepel vagy készít az új platformra valamilyen tartalmat. Árakról itt sem tudunk még semmit.

Ezek voltak az Apple március 25-i újdonságai, hardverekről nem beszéltek, az esemény előtt pár nappal csendben debütáltak a frissített iPadek és az AirPods második generációja.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.