Ameddig pár évvel ezelőtt még jóformán ismeretlen fogalom volt, ma már hatalmas kultusz övezi az eSportot. A kategória legjobbjai hétvégén a döntőben mérhetik össze tudásukat, amelyet a Media Markt szervez. A labdarúgó bajnokságra (FIFA) több mint 2200-an jelentkeztek, az első hely megszerzéséhez tehát nem árt(ott) a taktika, a technika, és természetesen a gólok szerzése sem.

A verseny döntőjén a 32 legjobb játékos mellett részt vesz Molnargabo, Magyarország egyik legismertebb efoci gamere, valamint Ganxsta Zolee és Curtis, akik szintén kontrollert ragadnak. A nemrég véget ért közép-európai, profiknak kiírt verseny jelentkezői létszámát is túlszárnyalva, több mint kétezren jelentkeztek a MediaMarkt bajnokságára az ország minden pontjáról. Közülük sorsolás útján 512 induló került be az első fordulóba.

A bajnokság döntőjét június 9-én, a Symbol Budapestben tartják, ahol értékes díjakért, valamint a fődíjért, egy 500 000 Ft értékű televízióért és hangrendszerért, no meg a dicsőségért mérkőzik meg a 32, döntőbe jutott versenyző. A szurkolók előtt a kapuk nyitva állnak, a szervezők remélik, hogy igazi világbajnokság hangulat közepette születhet meg a bajnoki cím.

A helyszíni szurkoláson kívül az eseményt a MediaMarkt hivatalos Facebook oldalán élőben követhetik az érdeklődők, az aktuális állás pedig a http://mmesport.hu/merkozesek oldalon tekinthető meg, mely folyamatosan frissül.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt