A csomagolás újrahasznosításának legjobb módját találták ki a Samsungnál: ha már úgyis imádják a cicák a kartondobozokat, az új tévék csomagoló dobozát úgy alakítják ki, hogy abból macskaház legyen hajtogatható. A dobozban a tévé használati útmutatója mellé az origamizáshoz is mellékelnek egy leírást.

A Samsung a Lifestyle TV-k dobozát ezentúl úgy alakítja ki, hogy lehetőleg nullára redukálja velük a karbonlábnyomot. Ezek a tévék a Serif, a Frame és az elfordulni is képes Sero.

Az egész mögött az ötlet, hogy ha összeszerelted otthon a tévédet, ne kelljen sokat vesződnöd azzal, hogy mit kezdj a vastag kartonpapírral. Helyette a leírás segítségével háztartásban hasznos dolgokat hajtogathatsz belőle. Ilyen például a cicaház, de újság- vagy könyvtartót, illetve az IKEA-shoz hasonló kis tároló dobozkát is lehet belőle hajtogatni.

A tévék csomagolását vastag hullámkartonból készítik és pontmátrix dizájn segít abban, hogy megtaláld pontosan, hol és hogyan kell behajtani.

Érdekes ötlet, határozottan jó látni, hogy a fenntarthatóság és környeztevédelem jegyében ilyen dolgokat találnak ki. Ennél már csak az lenne még jobb, ha nem csak a csúcstévék csomagolása lenne ilyen, hanem az olcsóbb modelleké is. De talán pár hónap múlva. A macskám örülne neki, az biztos.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.