Hirdetés

A Honor 8X még szeptemberben debütált, azonban a napokban került megrendezésre a legtöbb európai régióban a hivatalos sajtóesemény, így október 11-én, részt vettünk a hazai régióra is vonatkozó prágai rendezvényen.

A Honor ugyebár a Huawei almárkája és általában a Honor portfóliójában lévő termékeknek van egy Huawei megfelelője, gondoljunk csak a Huawei idei Y5, Y6 és Y7 Prime készülékeire, az ő megfelelőik a Honor 7S, a 7C és a 7A. Hasonló a helyzet a Honor 8X esetében is, ami a Huawei Mate 20 Lite-hoz hasonlít leginkább, azonban kedvezőbb árazást kapott, nameg persze a dizájnban is van eltérés.

A Honor 8X előlapján egy 6,5 hüvelykes, 2340 x 1080 pixel felbontású LTPS IPS LCD kijelző található, a tetején pedig egy notch fogja közre a beszédhangszórót, a szenzorokat és a 16 MP-es, f/2.0 rekeszértékű előlapi kamerát. A kijelző első pillantásra jól néz ki, IPS panel, tehát a betekintési szögek nem tökéletesek, de a megjelenítés abszolút kellemes.

Ha átnézünk a hátlapra, a két kamera vertikálisan elrendezve a mobil bal oldalára került és függőlegesen a telefonon teljes magasságában végig máshogy törik meg a fény, ez a Honor 8X legnagyobb dizájnbeli érdekessége. A hátlapi fő kamera 20 MP-es, f/1.8-as rekeszértékkel, mellé pedig egy mélységélességre kihegyezett 2 MP-es egység került.

Nem véletlenül mondtam, hogy hasonlít a Mate 20 Lite-ra, ugyanis a belsejében a 12 nanométeres Kirin 710-es rendszerchip dolgozik, amihez egy Mali-G51 MP4 típusú grafikus gyorsító, valamint 4 GB RAM társul. Hazánkban kapható lesz 64 és 128 GB tárhellyel is.

A Honor 8X Android 8.1 Oreo alapokon EMUI 8.2-es felületet futtat, a vállalat nagy hangsúlyt fektet itt is az AI funkciókra. A kamerában természetesen van témafelismerés, illetve éjszakai mód és igaz, hogy videókat csak FullHD-ban rögzít, de lehet 120 és 480 FPS-es lassított felvételeket készíteni.

A GPU Turbóval is felvértezett készülék akkumulátora 3750 mAh kapacitású, ha saccolnom kéne, akkor ilyen 1,5 napot simán kibír egy feltöltéssel, portok tekintetében szerencsére nem maradt el a jack csatlakozó sem, viszont USB Type-C helyett itt csak microUSB-nk van. A dualSIM természetesen itt is adott, de szerencsére a tálca három kártyát fogad be, így nem kell kompromisszumot kötni a két SIM és a microSD között. Az NFC-vel is felszerelt Honor 8X Magyarországon október 29-től lesz kapható, a 64 GB-os modell 100.000 Ft, a 128 GB-os változat pedig 115.000 Ft lesz.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.