Mi az E-ink technológia legnagyobb előnye az LCD és az AMOLED kijelzőkkel szemben? Az, hogy sokkal kevesebbet fogyasztanak. Noha persze megjelenítési minőségben teljesen más kategóriát képviselnek, az E-Paper kijelzőket általában E-book olvasóknál szokták alkalmazni.

A Sony most bemutatott egy táblagépet DPT-RP1 néven, mely szintén E-ink kijelzővel bír. Nem ez az első próbálkozás a gyártótól, korábban ott volt a DPT-S1 tab is.

Az eszköz 13,3 hüvelykes 1650 x 2200 pixel felbontású megjelenítővel bír. A tablet nem igazán alkalmas tartalomfogyasztásra, 4K-s videók lejátszására, hisz az E-ink kijelző ezt nem teszi élvezhetővé, viszont dokumentumok, PDF-ek szerkesztésére tökéletes.

Meglepődtök, ha azt mondom, hogy nem olcsó? A Sony DPT-RP1 tablet 700 dollárba kerül, a célközönség pedig inkább az ügyvédek, kutatók, olyan emberek, akik szeretnék papírfogyasztásukat minimalizálni. Az eszköz egyelőre csak Japánban kapható, nemzetközi értékesítésről egyelőre még nincs hír.

Hirdetés
FORRÁSÜbergizmo
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.