Hirdetés

Kedvező áron kínál 6000 milliamperórás akkut a Motorola legújabb telefonja, a Moto G9 Power.

Az európai piacon 200 eurós (kb. 72 ezer forintos) áron nyitó készülék a nagy akku mellé nagy kijelzőt és modern dizájnt kínál, közepes hardverrel.

A cég az akkura helyezte a hangsúlyt, a telefon szerintük 60 órás (két és fél napos) üzemidőre képes a beépített teleppel. A telefont vezetékesen 20 wattal lehet tölteni, vezeték nélküli töltés nincsen. A Motorola portfóliójában ez eddig a legnagyobb kapacitású akku, amit telefonba raktak. Összesítettben viszont nem lett rekorder a Moto G9 Power, hisz ebben az árszegmensben a Samsung Galaxy M51 7000 milliamperórát kínál.

A Moto G9 Power egy HD+ felbontású 6,8 hüvelykes LCD kijelzőt kapott. Alatta a Snapdragon 662-es lapka dolgozik 4GB RAM-mal és 128GB bővíthető tárhellyel. 5G-t nem kapott a mobil, 4G/LTE hálózatokon kommunikál. A vásárlók Android 10-et kapnak a telefonon.

Három kamera került a hátlapra: egy 64 megapixeles fő szenzor pixel binning technológiával, egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera található a kijelzőben bal oldalra ejtett kör alakú bevágásban.

A hátlapon a kamerák alatt középen található a Motorola logó, mely egyben az ujjlenyomat-leolvasó szenzor is. A telefon oldalán egy extra gomb található, mellyel a Google Asszisztens indítható.

A készülék pontos megjelenési dátumát még nem közölte a gyártó, annyit tudni, hogy első körben Európában lesz elérhető.

És ha már nagy akkuval szerelt telefonok. Emlékeztek a 2019-es MWC-n bemutatott Energizer mobilra, amibe 18.000 milliamperórás akksit pakoltak? Ha nem, nézzétek meg a róla készült Tech2 videót!

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.