A HomePod 2017-es bemutatása óta az Apple úgy tűnt, mintha elfeledkezett volna az okoshangszóróról. Néha az iOS frissítések során érkeztek új funkciók Sirihez és javult a hangminőség, illetve sztereó hangzás is. Most azonban, a 2020 október 13-i Keynote bemutatót egy új HomePod bemutatásával kezdte a cég, a HomePod Minivel.

A HomePod Mini méretében kisebb, viszont kialakításában nagyon hasonló az eredeti HomePodhoz. Az okoshangszóróban Siri integrálva van, illetve az Apple Music, Apple Podcasts, Amazon Music, Pandora, TuneIN, Radio.com és iHeartRadio szolgáltatások is használhatók rajta. Arról, hogy a Spotify-t támogatja-e a kis hangszóró, az Apple egyelőre nem beszélt.

A HomePod Miniben az Apple S5 chipje dolgozik. Ennek segítségével a nagy HomePodhoz hasonlóan ez is beméri a szobát, melyben elhelyezik és a berendezéshez igazítja a hangot. Ha mozgás van a szobában, az sem okoz állítólag neki dolgot, másodpercenként ugyanis 180 alkalommal méri be a környezetét.

Az Apple arról nem beszélt, hogy pontosan milyen drivereket használ a hangszóróban, de azt ígérik, hogy „csak az Apple által elérhető minőségű hangzást” biztosít majd a készülék.

Az iPhone-hoz és az iOS 14-hez még okosabban alkalmazkodik, mint a korábbi HomePod. Elég csak a Mini közelébe vinnünk az iPhone-unkat, hogy felismerjék azt az U1 chip segítségével.

A HomePod Mini a HomeKit eszközökkel is használható, mint hub eszköz. Két HomePod Minit pedig össze is hangolhatunk, hogy sztereó hangzást biztosítanak. A nagy HomePodhoz hasonlóan itt is van multiroom támogatás, azaz több helyiségben is elhelyezhetünk hangszórókat, azok pedig igazodnak hozzánk. Érdekes, hogy az eredeti HomePod árából három Minit vehetnénk.

A HomePod Mini november 6-tól rendelhető fekete és fehér színben 99 amerikai dolláros (így várhatóan 99 eurós) áron. Arról, hogy Európának ezen a részén elérhető lesz-e, egyelőre nem tudni. Amint infónk lesz róla, frissítjük a cikket.

Hirdetés
FORRÁSApple
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.