Hirdetés

A tavaly májusban bemutatott ZenFone 6 egy remek képességű okostelefon volt, az előlapon bevágásmentes kijelzőt, két átforduló kamerát és korrekt árcédulát viselt.

Most viszont megérkezett az utód, a ZenFone 7, ami immár három átforduló kamerával rendelkezik és olyan területeken fejlődött, amiben a ZenFone 6 gyengébb volt vagy ahol a felhasználók visszajelzése alapján fejleszteni kellett.

Ahogy a címben is fogalmaztam, idén ZenFone 7 szériáról beszélhetünk, ugyanis piacra dobtak egy ZenFone 7 és egy ZenFone 7 Pro modellt, melyek között nincs túl sok eltérés, ezeket a lenti táblázatban gyűjtöttem össze. Magyarországon a ZenFone 7 Pro lesz kapható!

ZenFone 7 ZenFone 7 Pro
2.84 GHz Snapdragon 865 5G SoC 3.1 GHz Snapdragon 865 Plus 5G SoC
6/8 GB LPDDR5 RAM, 128 GB UFS 3.1 tárhely 8 GB LPDDR5 RAM, 256 GB UFS 3.1 tárhely
64 MP, IMX686, f/1.8, PDAF fő kamera ugyanaz, csak optikai képstabilizátorral
12 MP, IMX363, PDAF széleslátó kamera ugyanaz
8 MP, 3x telefotó kamera ugyanaz, csak optikai képstabilizátorral

A lényegi különbség tehát a rendszerchip, a memória és a kamerák abban a tekintetben, hogy a Pro OIS-t is kapott. Minden további tulajdonság mindkét készülékre vonatkozik.

Az Android 10-zel és ZenUI 7-tel érkező újdonságok IPS helyett már Samsung AMOLED kijelzőt kaptak, ami méretileg is nagyobb lett, 6,67 hüvelykes, FHD+ (1080 x 2400 pixel) felbontású és 90Hz képfrissítésű, az ASUS állítása alapján a panel maximum 1000 nit fénysűrűségre képes, ami remek. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapról átkerült a készülék keretére, a hangzás sztereó és bővíteni is lehet a tárhelyet, az 5000 mAh-s akkumulátort viszont csak vezetékesen lehet tölteni, így viszont 30W-tal.

Az „Aurora Black” és „Pastel White” színekben megjelenő mobil flip kamerája is megújult, kezdve a jobb szenzorokkal és optikákkal (lásd a fenti táblázatot). A melegedés elkerülése végett az ASUS Liquid Metalt (folyékony fém) épített a modulba, illetve a motoron is fejlesztettek, gyorsabb a kinyitási/becsukási folyamat és strapabíróbb is a szerkezet, a vállalat 200.000 kinyitásra tesztelte és 35 kiló ráakasztott súlyt bír el. A valós használat úgyis megmondja, hogy mi az igazság.

A ZenFone 7 páros WiFi 6-tal, NFC-vel és 5G-vel is rendelkezik és hasonlóan a ROG Phone 3-hoz nincs rajtuk jack csatlakozó és 8K@30FPS-sel is lehet videókat rögzíteni. Hogy tényleg milyen használni a mindennapokban, az hamarosan kiderül, ugyanis érkezik hozzám tesztelésre is. Árakról és megjelenési dátumról egyelőre nincs pontos információm, de valószínűleg 300.000 Ft környékén lesz az újdonság.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.