A korábbi benchmarkok, melyek még egy-egy készülék bemutatásra előtt lettek szétkürtölve a neten többek szerint is hamisak voltak. Erre külföldi weboldalak is felhívták a figyelmet, s most úgy tűnik az XDA-nak sikerült lelepleznie valamit, ami kényesen érintheti a címben említett két kínai gyártót. 

Azok számára, akik csak használják a telefonokat és nem nagyon vetik bele magukat a specifikációk halmazába a hamis benchmark adatok nem biztos, hogy érdekesek. Kapcsoljon be, lehessen vele telefonálni, netezni, játszani, stb… Azonban szerintünk sem szép dolog megtéveszteni azokat, akik akár tudatos vásárlók, akár csak preferálják egyik-másik gyártót. Hazudni, adatokat másítani nem szép, legyen az kicsi vagy nagy gyártó. Az XDA a következőt közölte: ” A OnePlus a CPU vezérlőt sokkal agresszívebbre állította, ezáltal úgy tűnt, mintha a processzor órajele magasabb lenne. Azonban nem volt alapja ennek, hisz nem a CPU valós terhelését olvasta le a program, hanem azt a módosított értéket, amit a buildbe építettek a fejlesztők.”

A OnePlus gyorsan reagált a leleplezésre: ” Hogy még jobb felhasználói élményt tudjunk megalkotni alkalmazásokban és játékokban egyaránt, beleértve a grafikus teljesítményt is, különböző mechanizmusokat hoztunk létre és a Nougat frissítésben lévőkkel összegyúrtuk őket. Ennek köszönhetően a processzor vezérlője sokkal agresszívebben teljesít. Ezt a triggernek nevezett folyamat a következő OxygenOS builddel el lesz távolítva a OnePlus 3 és OnePlus 3T modellekből.” A Meizu még nem reagált.

Ebből nekünk mi is következik? A benchmarkok által között pontszámok nem feltétlenül fedik a valóságot. Még ha azok a hardver nyers erejét is mérik, úgy tűnik ezzel is lehet trükközni. A mindennapi használatban látszódik igazán, mire is képes egy telefon és talán ez is a legfontosabb, hisz még a poweruserek sem 0-24 futtatják az AnTuTu-t és a többit.

Hirdetés
FORRÁSUberGizmo
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook