A Windows igazán nehéz helyzetben van most. A Windows 8 sok szempontból bukta volt, amit a 8.1-es frissítéssel próbáltak javítani, de még most is rengeteg felhasználó hagyja el asztali számítógépét és laptopját és inkább a mobileszközökre támaszkodnak, mint az okostelefonok és táblagépek. És ez így halad tovább… A Windows 8 mégis meghatározó szerepet játszik, de a Microsoft félrelépett az RT verzióval, nem volt túl sikeres. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi a Microsoft következő lépése, ma adták ki a meghívókat egy médiaeseményre, ahol nagy valószínűséggel bemutatják az új Windows főbb tulajdonságait.

Nem lehet még arra számítani, hogy másnap mindenki szaladhat a boltba a Windows 9-ért, ez a szeptember 30-án megrendezésre kerülő esemény sokkal inkább a változásokról és a fejlesztőknek szánt információkról fog szólni, ezzel felkészítve a felhasználókat és a fejlesztőket is a következő verzióra. Úgy tudjuk, hogy a kezelőfelületről túl sok információt nem fogunk megtudni, sokkal inkább a technikai háttérről lesznek infók, de bármi megtörténhet, lehet, hogy a Microsoft úgy dönt, a felhasználóknak is kedvez és bepillantást nyerhetünk majd az új Windows felületébe is.

Ahogy korábban rebesgették, a Microsoft egyesülést tervez, tehát megszünteti idővel a PC-k Windows-a, a Windows Phone és a táblagépekre szánt Windows rendszerek közti különbséget és egyetlen néven fogja emlegetni majd az új rendszert, ami egyszerűen csak „Windows” lesz. A telefonos operációs rendszer, amit most Windows Phone-nak hívunk, a pletykák szerint már most abba az irányba halad, hogy akár új nevet is lehet adni neki, pl. Windows telefonra. Nagy változásoknak nézünk elébe, reméljük a Microsoft odateszi magát végre és valami igazán újat és innovatívat kapunk.

A médiaesemény időpontja tehát szeptember 30!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.