Windows. Mind tudjuk miről van szó, ha elhangzik ez a szó. Mint régebben írtuk a Microsoft (én csak MS-nek fogom emlegetni) beszüntette a Windows XP támogatását, majd kiadta a Windows 10-et, melyet ma körülbelül 300 millió aktív felhasználó használja (kevesebb mint 1 év alatt érték el ezt a számot), hogy minél több ember letöltse, az MS ingyen frissítési lehetőséget kínált fel mindenkinek.

A gyártó büszke arra, hogy a Windows 10 minden használója letisztult, egyszerű, modern és biztonságos felületet használ. Ezzel a biztonsággal (gondoljunk csak a kékhalálra, amit manapság már egyre kevesebbet látunk) kínál nekünk még több élményt a gyártó.  Megtudtuk azt is, hogy a legújabb Windowst november óta tökéletesítik, és most jön egy nagyobb frissítés csomag melynek neve:” Windows 10 Anniversary” lesz. (Ez idén nyáron lesz elérhető minden Win10 felhasználónak, természetesen ingyenes frissítésről van szó). De ha nem Windows 10 fut a gépeden és szeretnél váltani, akkor itt az idő. Sietned kell ha ingyen szeretnéd, mert 2016. július 29-e után csak úgy teheted meg, ha megveszed a boltban vagy interneten. Rohamosan terjed a 10-es ereje, egyre többen használják iskolákban, otthon és munkahelyen világszerte. Persze ha már új operációs rendszer, akkor új böngészőről is érdemes beszélni. Március hónapban 63 milliárd percet töltöttek az új „Edge” nevű böngészőben (ez 50%-os javulás a 2015-ös év utolsó negyedévéhez képest). De nem csak ezzel büszkélkedhetnek, hiszen 9 milliárd órát játszottak a Win10-el megjelenése óta (ami rekordnak számít). Egyre többen (sok millióan) használják a gyári alkalmazásokat, aminek szintén örül az MS (kicsit konkrétabban: 144 millió ember használja a gyári „Photos” alkalmazást). Valamint folyamatosan bővítik az áruház tartalmát, letölthető appok például: Facebook, Vine, Netflix, Twitter, stb. De akár már PC játékokat is letölthetünk innen, mint a: Rise of the Tomb Raider-t vagy a Quantum Break-t.

Tehát az új Windows 10 minden földi jóval el van látva, ráadásul ingyenes! De siess, mert 2016. július 29-e után már csak a boltok polcairól lesz levehető.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.