Hamarosan jön az első filmszerű módhoz hasonló videós képességekkel bíró Androidos mobil, ami a vivótól érkezhet.

Az iPhone 13 szériával érkezett meg a filmszerű mód, ami gyakorlatilag a fotós portrémódhoz hasonló videós lehetőséget jelentette, a többi gyártó portrémódos videózásától abban eltérve, hogy a fókusz automatikusan, illetve utólag is változtatható volt.

Hamarosan jön az első filmszerű módhoz hasonló videós képességekkel bíró Androidos mobil - kor, arckifejezés és a haj megváltoztatása, példa

A vivo most bejelentette a 4K-s videós portrémódot, amit az új V3-as képfeldolgozójuk hajt meg, ez pedig az Androidos téren végre valódi kihívója lehet az Apple funkciójának. A gyártó már megerősítette, hogy automatikusan képes lesz a funkció a témára fókuszálni, fókuszt váltani.

De ami még ennél is izgalmasabb, az vivo Webio posztjából kiderülő fontos részlet: utólag is megváltoztatható lesz a fókusz.

Hamarosan jön az első filmszerű módhoz hasonló videós képességekkel bíró Androidos mobil - a háttér különböző évszakokban

Ezzel együtt egyébként a fotók terén is érkeznek újdonságok, például a generatív portré mód, melynek segítségével megváltoztatható a portréfotó háttere. A gyártó által mellékelt példában ugyanazt a portrét láthatjuk, különböző évszakokban.

Az nem derült ki, hogy a szoftver az egész hátteret cseréli-e ki, vagy az eredeti hátteret szerkeszti át, vagy esetleg mindkettő elérhető. A generatív kifejezés arra utal, hogy nem csak valamilyen beépített sablonra cseréli ki a hátteret a szoftver, hanem megdolgozza az eredetit, persze félrevezető marketingfogás is lehet, így az Android Authority megkereste a vivót, arról kérdezték őket, hogyan működik ez a mód.

A vivo elmondta: a fotóalany megvilágítását, korát, arckifejezését és hajstílusát is megváltoztathatjuk a portrémódban, de ezek inkább rárakott AR filterek, mintsem képfeldolgozásbeli lépések.

A ZEISS-partner vivo több kamerával kapcsolatos újdonságot is bejelentett, ilyen például a Vario-Apo-Sonnar telefotó  lence, aminek segítségével makro fotók készíthetőek, illetve továbbfejlesztett lencsebevonatról is szó esett, ami csökkenti a fényvisszaverődést.

A vivo mobil, ami megkaphatja ezeket az újdonságokat, az X100-as lehet, ami már a V3-as lapkával érkezhet. Ezen felül új színprofilokat, hivatalos nevén vivo textúra színeket is bejelentett, amiket az X80-as és az X90-es széria is megkap, valamint az X Flip és az X fold 2 is.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.