Hamarosan jöhet a jobb minőségű Spotify, de drágább lesz, akár a Prémium csomag árának duplájába is kerülhet.

A Spotify HiFi névre hallgató új csomagot hosszú ideje nem vezették be, pedig a versenytársak, köztük az Apple Music is elindította már a veszteségmentes streamelését.

Hamarosan jöhet a jobb minőségű Spotify - illusztráció

A Bloomberg szerint nemsokára megérkezhet az új csomag, azonban jóval drágább, akár 20 dolláros áron, ami a jelenlegi Prémium előfizetés 10 dolláros árának a dupláját jelentené.

Ezek persze USA-béli árak lehetnek, és előzetesen jó eséllyel teszteli a vállalat más, kevésbé fontos piacokon a csomagot, így akár az árazáson is alakíthat, ha erre mutatnak a visszajelzések.

Közben a Spotify a podcastek és a hangoskönyvek terén is próbálkozik. Hangoskönyveket jelenleg egyenként vásárolhatunk, ami nem éppen illeszkedik a streaming filozófiájába, ez később változhat, ugyanis a Prémium felhasználók hozzáférhetnek korlátozott mértékben ezekhez a tartalmakhoz.

Érdekes módon nem a drágább, HiFi csomag felhasználóiról szólnak a pletykák, ami némileg magyarázatot adhatna a magasabb árazásra, hiszen a jobb hangminőségen kívül extra tartalmakat is kínálna.

A hangoskönyvekhez való hozzáférés kiterjesztése az Egyesült Államokban októberre várható, azonban bizonyára ezt is tesztelik majd az amerikai piacon kívül is bevezetés előtt.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.