David Marcus, a Facebook üzenetküldő szolgáltatásaiért felelős vezetője a tegnapi napon jelentette be a legújabb terméküket, M-met. A szolgáltatás teljesen hasonló lesz a Microsoft Cortanájához, vagy az Apple által gyártott Sirihez, csupán egy különbség választja majd el őket- míg előbbiek rendszerszinten integrálva vannak a Windows Phone valamint iOS platformokba, az M nem fogja szerves részét képezni az operációs rendszernek, azonban nem önálló szolgáltatásról van szó, hanem a Facebook Messenger alkalmazásba fog beépülni az asszisztens.

11890988_10156070655185195_4945843629380291283_n
M képes lesz különböző ajánlásokat tenni, és időpontokat foglalni, ugyanakkor egyszerű lesz a használata, hiszen az egész a Messenger alól fog működni- mintha valóban chatelnénk valakivel, M-re is egy üzenetet kell küldenünk. M képes lesz vásárlások végrehajtására is.
facebook-m-
M jelenleg tesztfázisban van, és néhány szerencsés amerikai felhasználó számára aktív a szolgáltatás, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy első körben valódi személyek ellenőrzik, és segítik a robot algoritmusait- a felhasználó számára ugyanakkor nem fog kiderülni, hogy mikor válaszolt M, és mikor végezte el a kérés teljesítését egy valódi, szén-alapú,  élő személy. M tömegesen év végéig minden régióban aktiválásra kerül, de a kezdetekben csak angolul tudunk majd kommunikálni vele. Kíváncsian várjuk, hogy életképes lesz-e a megoldás, vagy egy újabb társalkodónőhöz lesz szerencsénk…
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.