Az Apple-től megszokhattuk, hogy inkább a főverzióknál hoznak nagyobb frissítéseket, újdonságokat, ahogy azt az iOS 8 és az iOS 9 megjelenésénél is tapasztalhattuk, azonban a hamarosan megjelenő iOS 9.3, az iOS 9 legújabb alverziója is rengeteg újdonságot tartalmaz majd. Nézzük is miket.

Képernyőfotó 2016-01-13 - 11.37.24

Notes – Jegyzetek

Az iOS 9.3 operációs rendszerben lehetőségünk lesz jegyzeteinket ‘lelakatolni’, biztonságba helyezni az ujjlenyomatunkkal, jelszóval. Legyen az a személyes adataink, bankkártya adataink vagy csak egy átlagos napi jegyzet.

notes_large_2x-324x490

 Képernyőfotó 2016-01-13 - 11.37.27

Night Shift – Éjszakai műszak

Este a kijelzőből jövő erős, kék fény nehezebbé teszi az elalvást. Ezt számos kutatás kimutatta. Az Apple erre is gondolt és kifejlesztette a Night Shift módot. A Night Shift automatikusan érzékeli majd a naplementét, így a naplemente eljövetelekor automatikusan melegebb tónusúra állítja a kijelzőt, reggel pedig visszaáll automatikusan a nappali fényviszonyokhoz.

blr_hero_large_2x-700x432

 Képernyőfotó 2016-01-13 - 11.37.19

Health – Egészség

Az Egészség app mostantól az Apple Watch felhasználóknak is kedvez, hiszen az Apple Watch által mért edzéseket, adatokat, valamint a kitűzött céljainkat is megjeleníti a Dashboardon, így rendszerezve láthatjuk az összes egészségügyi adatainkat. Emellett még új menükkel is szolgál az iOS 9.3, ahol külső fejlesztők alkalmazásai közt böngészhetünk.

health_large_2x-297x490

Képernyőfotó 2016-01-13 - 11.37.21

News – Hírek

Számos változást észlelhetünk majd a Hírek terén is. A For You menüben a nekünk válogatott hírekből szemezgethetünk majd, az Editors’ Picks az új híroldalak felfedezésében segít, valamint az éppen aktuális témák között is válogathatunk majd. A videókat egyből le tudjuk majd játszani a hírfolyamból, valamint végre fekvő nézetben is élvezhetjük a Hírek app adta lehetőségeket. Sajnos Magyarországon még nem érhető el a News app, reméljük hamarosan ez változik majd.

news_large_2x-490x477

 Képernyőfotó 2016-01-13 - 11.35.47

CarPlay

Az iOS 9.3-ban a CarPlay is sok újdonságot fog tartalmazni. Többek között élvezhetjük az Apple Maps Nearby funkciót, aminek köszönhetően láthatjuk majd a kávézókat, benzinkutakat, parkolókat. A New és a For You adhat lehetőségeit mostmár a CarPlay is megkapja az Apple Music mellett. Ennek segítségével válogathatunk a szakértők által összeválogatott zenékből, albumokból, előadókból.

carplay_large_2x-700x323

Education – Oktatás

Manapság egyre több helyen használnak oktatási célra iPadeket. Főként Amerikában és más nagyobb országokban, de Magyarországon is előfordulhat. Az Apple ezúttal nagyobb odafigyelést fordított az oktatásra. Lehetőség lesz központilag menedzselt iPadeken felhasználókezelés működtetésére. A tanárok az új Classroom app segítségével egyszerűen kezelhetik az oktatáshoz szükséges dolgokat, legyen az egy iPad kijelzőjének tükrözése Apple TV-n keresztül.

Képernyőfotó 2016-01-13 - 10.58.18

A Screen View segítségével láthatják mi történik az adott iPad kijelzőjén, applikációkat indíthatnak el, módosításokat hajthatnak végre. És hogy maga az iskola is részt vegyen az Apple adta új lehetőségekben, az Apple kifejlesztett egy Apple School Manager applikációt, amivel az intézmény az összes Apple eszközét könnyedén menedzselheti. Ezek mellett még hasznos funkció lehet Managed ID-k használata is, amely arra szolgál, hogy minden egyes diákokat könnyedén figyelemmel tudnak követni a regisztrált fiókoknak köszönhetően.

Az iOS 9.3 megjelenéséről pontos dátum nincs, azonban azokra a készülékekre lesz elérhető az új szoftver, amiken eddig elérhetővé vált az iOS 9.

forrás: apple.com

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: