Hirdetés

Az elemzők szerint hamarabb kézhez kapható az iPhone 14 sorozat, mint a tavalyi széria modelljei voltak.

JP Morgan elemzői mind a négy modell átfutási idejét nyomon követték a megjelenés óta, és kiderült, hogy hamarabb kézhez kapható az iPhone 14 széria, mint annak idején az iPhone 13-as sorozat.

Hamarabb kézhez kapható az iPhone 14 sorozat, mint a 13-as

A megjelenés óta először az iPhone 14-es sorozat kiszállítási ideje az iPhone 13-as sorozat szállítási ideje alá csökkent ugyanabban az időszakban. Ez azonban nem feltétlenül jó összehasonlítás, tavaly ugyanis az ellátási lánccal több probléma is volt.

Az elemzők jelentése szerint az iPhone 14 Pro Max (a sorozat legnépszerűbb modellje) szállítási ideje majdnem kiegyenlítette a kisebb 14 Próét. Mindeközben a sima iPhone 14 iránti keresletet szerénynek minősítik.

Alább láthatóak a négy iPhone és az új Apple Watch modellek átfutási idejei napban kifejezve:

Átfutási idő
Múlt héten
Ezen a héten
iPhone 14 2 2
iPhone 14 Plus 4 2
iPhone 14 Pro 32 29
iPhone 14 Pro Max 34 30
Apple Watch Series 8 11 9
Apple Watch Ultra 25 24
Apple Watch SE 10 9

Hozzá kell tennünk, hogy az iPhone 14 Plus viszonylag új, a többihez képest 3 héttel később jelent csak meg.

A JP Morgan elemzői különböző régiókban is nyomon követik a keresletet. Az Egyesült Államokban a két Pro modellre 32 napot kell várni (a Pro Max a múlt héten 39 napos várakozási idővel rendelkezett). Az iPhone 14 és 14 Plus hasonló szállítási idővel rendelkezik, 3 napot kell rá várni szemben az iPhone 13 és 13 mini 11 napos átfutási idejével ebben az időszakban.

Kínában a szállítási idő még rövidebb – 22 és 29 nap a Pro és Pro Max esetében, és csak 1 nap a 14 és 14 Plus esetében (szemben a tavalyi modellek 12 napjával).

Az Egyesült Királyságban és Németországban a Pro és a Pro Max iránti kereslet kiegyenlített, a 14-et és 14 Plus-t már másnap kézhez kaphatjuk (szemben a 13-as és 13-as mini több mint egy hetes várakozási idejével).

Az Apple lassan az Apple Watch Series 8, a Watch Ultra és a Watch SE (2022) gyártásával is felzárkózik a kereslethez. Az Ultra modell a kiszállítása tart a legtovább, 24 napot kell rá várni, ami a múlt héthez képest 1 napos előrelépés.

Végül az AirPods Pro 2 átfutási ideje 2 napra csökkent, az egy héttel ezelőtti 3 naphoz képest.

A JP Morgan rekordokat döntő negyedik negyedévet jósol az Apple számára 90 milliárd dolláros bevétellel, így nem kell attól tartani, hogy a soknak tűnő várakozási idő ront a cég teljesítményén.

A kiemelt kép forrása: Apple

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.