A Facebook hivatalos oldalán, pontosabban maga Zuckerberg lapján jelentette be, hogy egy biztonsági hiba miatt akár 50 millió fiókhoz fértek hozzá. Mielőtt a tragikus hírt folytatnánk, bizony el kell mondjuk, hogy az AutoRoom is így járt, és illetéktelenek igen komoly összegű álhirdetéseket indítottak el rajta, szóval ez nem csak egy ilyen “jaj legyintsünk rá ügy”.

A támadóknak sikerült egy olyan rést kihasználni, amin keresztül különféle tokenekhez, így pedig fiókokhoz jutottak. A tokenek digitális kulcsok, amik a júzereket a beléptetésben és bent maradásban segítik, így nem kell mindig beütni a jelszót. Akik ebbe az 50 millióba tartoznak, nekik már újrakalkulálta a tokenjét a Facebook, épp ezért ne lepődjön meg senki, csak féljen, akinek újra be kellett jelentkeznie a fiókjába. További 40 millió felhasználónak már csak elővigyázatosságból is meglépte ezt a Facebook. A sérülékenységet egyébként a “megtekintés mint…” menüpont szolgáltatta, ahol akár ismerősök által is megtekinthettük, hogy mit lát az adatlapunkon.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt