Ez jelenleg még nem teljesen hírértékű cikk, hiszen még nem tudunk semmi biztosat. De egy dolog biztos! A Microsoft nem elégedett a Windows 8 eladásaival, így már javában zajlik a Windows 9 fejlesztése.

A Windows 9 a Threshold nevet kapta. A Microsoft az új operációs rendszerrel kapcsolatos elképzeléseit az áprilisi BUILD konferencián fogja bemutatni. A nagy újításnak biztos hatalmas sikere lesz, amennyiben tényleg felhasználóbarátabb lesz, mint ahogy a felhasználók azt a Windows 8-tól várták.

image

A Threshold megjelenése előtt a Microsoft kiad egy szervízcsomag-szerű frissítést a Windows 8.1-hez, amivel kapcsolatban egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni, de a cég szükségesnek érzi. Ezt a frissítést fogják Update 1-nek hívni. A Microsoft azért gondolja át az egészet, és csinál egy teljesen átdolgozott operációs rendszert, mivel nem igazán elégedett a Windows 8 széria 25 milliós eladásával. Ez a cég szempontjából elkeserítő, ugyanis körülbelül 1 milliárd tradícionális PC felhasználó van szerte a világon.

A Threshold feladata lesz, hogy megszerettesse magát a felhasználókkal, amit a Windows 8 nem tudott elérni. Ahogy a Winsupersite nevű oldal tudja, a redmondi cég a Windows 9 nevet fogja használni, és ezzel teljesen elhatárolja magát a nem olyan sikeres Windows 8-tól.

Amit tudunk a Thresholddal kapcsolatban, hogy a Metro felületet is teljesen átdolgozzák benne (Metro2) és a Microsoft három „mérföldkövet” állít fel maga elé a végleges kiadás előtt, ám ezeknek a neve nem tisztázott…

Ami talán biztosnak tűnik, hogy a Windows 9 2015 áprilisában kerül a polcokra! Mi kíváncsian várjuk a Microsoft újítását!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.