A Xiaomi cikkünk elkészülte előtt néhány perccel jelentette be új készülékét, hivatalos a Xiaomi Mi MIX 3. A kínai vállalat az első Mix-szel valódi forradalmat indított el, akkoriban az volt az egyik legkomolyabb teljes kijelzős okostelefon, az új MIX 3-nál pedig már 93,4%-ra növelték a kijelző-előlap arányt.

A képekből bizonyára már rájöttetek, de a MIX 3-on nincs notch, a káva mégis minimális. Hogyan? Úgy, hogy a hangszórón kívül mindent a készülékházba építettek. A hasonló megoldásokkal – Vivo Nex, Oppo Find X – ellentétben ez nem motorikusan van hajtva, a kamerákat itt kézzel tudjuk előhívni, egyszerűen kitolhatjuk a házból.

Specifikációkat tekintve egy 6,4 hüvelykes, FHD+ felbontású, AMOLED kijelzőről beszélhetünk és összesen négy kamera van a telefonon. Elől van egy 24 MP-es szelfikamera és egy 2 MP-es mélységélességet figyelő szenzor, hátulra pedig egy 12 MP-es elsődleges (f/1.8) és egy telefotó (f/2.4) modul került.

A hátlapi dizájn nagyon hasonlít a Mi 8-ra, a MIX 3 is kapott ugyanúgy ujjlenyomat-olvasót hátul, tehát nem kell minden egyes alkalommal előszedni a kamerákat, ha fel szeretnénk oldani a telefont. Hardveres fronton természetesen Snapdragon 845-ös rendszerchipről van szó, a rendszermemória viszont akár 10 GB is lehet.

Minden vásárló kap a telefon mellé egy 10W-os vezeték nélküli töltőt is, ebből is adódik, hogy támogatja ezt a töltési megoldást, illetve lesz egy 5G-s verzió is belőle Európában, ami jövőre érkezik. A készülék 3200 mAh-s akkumulátorát Quick Charge 4+ technológiával lehet majd tölteni, feloldva a kijelzőt pedig Android 9.0 Pie és MIUI 10 fog minket fogadni.

Árak és modellek:

  • 6 GB RAM + 128 GB – 3299 yuan (kb. 135.000 Ft)
  • 8 GB RAM + 128 GB tárhely – 3599 yuan (kb. 147.000 Ft)
  • 10 GB RAM + 256 GB – 3999 yuan (kb. 163.000 Ft)

Arról egyelőre nincs információ, hogy hazánkba mikor érkezik és hogy ez már alapból globál verzió-e, ezekre a kérdésekre remélhetőleg mihamarabb választ kapunk mi is.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.