Még mi is csak “csorgatjuk a nyálunkat” a nálunk lévő Galaxy S8-ra, a boltokban csak a hónap végén lesz megvásárolható, de már a Note8 pletykáitól hangos az internet. Most egy bizonyos Benjamin Geskin Twitter csatornáján tűntek fel dögös renderképek a Note8-ról. Az S8-ra hajazó külső mellé némi műszaki információ is jutott, persze ezek egyike sincs hivatalosan megerősítve. A 6,4 hüvelykes képátló nem annyira meglepő, ráadásul az S8-nál bevezetett Infinity Display szupervékony káváival és hajlított széleivel relatíve kompakt maradna a telefon.

Mindezt megspékelve a 4K felbontással és a természetesen Super AMOLED technológiával egy elképesztő kijelzőt kapunk. Időszűkében vagy épp szándékosan az S8-ban még nem debütált a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó, itt viszont muszáj lesz ezt bevetniük, miután az írisz szkenner már nem számít újdonságnak. Ugyancsak sokan várják a dupla hátlapi kamerát, a Samsung ugyanis mindeddig nem dobott piacra ilyen modellt, miközben már számtalan kisebb-nagyobb gyártónál és a legnagyobb ellenfélnél, az Apple-nél is találunk ilyet. Kevésbé izgalmas, de nem elhanyagolható a sztereó hangszóró, a 4000 mAh-s akkumulátor pedig mindenképp hasznos lenne a bivalyerős hardver mellé.

Ugyanakkor ez utóbbival vigyázniuk kell, hiszen pont ezen bukott csúnyát a Note7. Szerencsére az elmaradhatatlan S Pen miatt egyébként sem lehet ultravékony házat tervezni a Note8-nak, így pedig bizonyára marad majd elegendő hely egy kellően nagy kapacitású akkumulátor számára is. Már csak az a kérdés, hogy valóban ennyire az S8-ra hasonlító külsőt kap majd, hiszen az eddigi Note szériákat nem csak a méret vagy az S Pen, hanem a formaterv is megkülönböztette az aktuális S-sorozattól. Bárhogy is legyen, végleges választ leghamarabb az év második felében kaphatunk, amikor hivatalosan is bemutatkozik a Note8.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

1 hozzászólás

Comments are closed.