Még mi is csak “csorgatjuk a nyálunkat” a nálunk lévő Galaxy S8-ra, a boltokban csak a hónap végén lesz megvásárolható, de már a Note8 pletykáitól hangos az internet. Most egy bizonyos Benjamin Geskin Twitter csatornáján tűntek fel dögös renderképek a Note8-ról. Az S8-ra hajazó külső mellé némi műszaki információ is jutott, persze ezek egyike sincs hivatalosan megerősítve. A 6,4 hüvelykes képátló nem annyira meglepő, ráadásul az S8-nál bevezetett Infinity Display szupervékony káváival és hajlított széleivel relatíve kompakt maradna a telefon.

Mindezt megspékelve a 4K felbontással és a természetesen Super AMOLED technológiával egy elképesztő kijelzőt kapunk. Időszűkében vagy épp szándékosan az S8-ban még nem debütált a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó, itt viszont muszáj lesz ezt bevetniük, miután az írisz szkenner már nem számít újdonságnak. Ugyancsak sokan várják a dupla hátlapi kamerát, a Samsung ugyanis mindeddig nem dobott piacra ilyen modellt, miközben már számtalan kisebb-nagyobb gyártónál és a legnagyobb ellenfélnél, az Apple-nél is találunk ilyet. Kevésbé izgalmas, de nem elhanyagolható a sztereó hangszóró, a 4000 mAh-s akkumulátor pedig mindenképp hasznos lenne a bivalyerős hardver mellé.

Ugyanakkor ez utóbbival vigyázniuk kell, hiszen pont ezen bukott csúnyát a Note7. Szerencsére az elmaradhatatlan S Pen miatt egyébként sem lehet ultravékony házat tervezni a Note8-nak, így pedig bizonyára marad majd elegendő hely egy kellően nagy kapacitású akkumulátor számára is. Már csak az a kérdés, hogy valóban ennyire az S8-ra hasonlító külsőt kap majd, hiszen az eddigi Note szériákat nem csak a méret vagy az S Pen, hanem a formaterv is megkülönböztette az aktuális S-sorozattól. Bárhogy is legyen, végleges választ leghamarabb az év második felében kaphatunk, amikor hivatalosan is bemutatkozik a Note8.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSphoneArena
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)