Az Apple közzétette az elmúlt negyedévről szóló riportját, amelyből világosan látszik, hogy az iPhone eladások elkezdtek gyengülni, az iPadek sem fogynak jól, a Mac gépek iránt viszont egyre nagyobb a kereslet. Persze a számokat bármelyik gyártó megirigyelné, hát még az összbevételt, ami elérte az 52,9 milliárd dollárt, mindezt ugye három hónap alatt.

Az iPhone-okból egy évvel ezelőtt még 51,2 millió talált gazdára, most viszont 50,8 millióra rúgott ez a szám. Valószínűleg a felhasználók elkezdtek inkább a tizedik évfordulóra készülő iPhone 8-ra várni, aminek bemutatója egyre több elemzőcég szerint fog 2018-ra csúszni, ráadásul a TrendForce már azt is tudni véli, hogy nem 4, hanem „csak” 3 GB RAM lesz benne (ahogy a másik két, szeptemberben debütáló modellben).

Az Apple-nek azért még jutott egy jó és egy rossz hír. A Mac gépek eladásai javultak 4%-kal, így már 4,2 millió számítógép került új tulajdonoshoz, az iPadek viszont már nem teljesítettek jól, 9%-os visszaesést produkáltak és csak 8,9 millió fogyott belőlük.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt