Hirdetés

A Huawei által eladásra került Honor új Snapdragon 888-cal szerelt szászlóshajót dobhat piacra júliusban egy kínai szivárgás szerint. Ez a dolog aligha mondható váratlannak, mivel George Zhao régebben már megerősítette, hogy szeretnének versenyképes mobilokkal előállni a csúcskategóriában is. Ami viszont igazán érdekessé teszi ezt a hírt az az, hogy a cégre – az eladás miatt – már nem vonatkoznak a Huaweire kiszabott korlátozások.

Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a Honor üzletet kötött számos alkatrészgyártóval mint a Qualcomm, Samsung, Intel, AMD és a Sony. A cég emellett tárgyal a Google-lel a GMS rendszer visszakerüléséről a jövőben megjelenő okostelefonjaikra.

Az új Snapdragon 888-as szászlóshajó a Magic széria tagja lesz, illetve csúcskategóriás alkatrészekkel lesz felszerelve, emellet egyéb pletykák szerint a Honor – hasonlóan a Huawei P és Mate szériájához – két csúcsmobilt szeretne megjelentetni évente.

Ráadásnak még olyan hírek is érkeztek, melyek szerint a gyártó a hajlítható mobilok piacára is be tervez lépni Samsung által gyártott kijelzőjű készülékekkel.

A Huaweihez tartozva a Honornál eddig a megfizethető okostelefonok kapták a főszerepet, de úgy tűnik, hogy a függetlenedéssel a cég teljesen új irányt vesz a piacon.

Sajnos azonban az új mobilba kerülő Snapdragon 888 jelen pillanatban is hiánycikk, így a Honor vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a júliusi megjelenés lehetséges, hogy eltolásra kerül. Az okostelefon globális verziója feltehetően Európában fog megjelenni és teljes, csúcskategóriás Android élményre számíthatunk tőle.

Hirdetés
FORRÁSPhonearena
Tomi
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.