Hirdetés

A Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro végre hivatalosan is megjelent több hónapnyi információ szivárogtatás után. Az új Pixelek megalkotásánál leginkább a teljesítményre, az okos funkciókra és persze a fotózásra tettek nagyobb hangsúlyt.

Kezdjük is a specifikációkat a Google saját tervezésű Tensor chipjével. Az 5nm-es lapkakészletnek van egy 8 magos processzora, két nagyteljesítményű Cortex-X1 maggal – az első telefon, melynek ebből egynél több van. Továbbá két középkategóriás mag és 4 energiahatékony mag is dolgozik benne.

Ennek köszönhetően vannak új funkciók is az Android 12-t futtató újdonságokon: a Magic Eraser automatikusan eltünteti a zavaró dolgokat a képekről, a Face Unblur segít az arc élesebbé tételében. Portré módban szebb lesz a szeparáció és jobban ki fogja emelni a bőrszín tónusát. Éjszakai módban az asztro fotózás fejlettebb lesz, mint az eddigi Pixelekben.

A Google Pixel 6 és 6 Próban lehetőség lesz élő fordításra, ami képes lesz lefordítani üzeneteket képeket vagy szövegeket a kamerán keresztül, mindezt 55 nyelven. A Tensornak köszönhetően a Pixel 6 és 6 Pro olyan lesz, akár egy személyes fordító. Ezeken a nyelveken tud offline fordítani: francia, német, olasz, japán, portugál, spanyol.

A Tensorban van továbbá egy beépített Titan M2 biztonsági chip is, amely fokozottan védi a fotóidat és a kényes adataidat a külső támadásoktól. A Google 5 évig vállal biztonsági frissítéseket a Pixel 6 sorozatának.

A Google Pixel 6 Pro kijelzője nagyobb (AMOLED 6,7 hüvelyk), élesebb (1440p) és magasabb a képfrissítése is(120Hz). Összehasonlításképp a Pixel 6-nak 6,4 hüvelykes, 1080p AMOLED kijelzője lett, 90Hz-es képfrissítéssel. Mindkét telefont Gorilla Glass Victus borítja, de a Pixel 6 Pro kijelzője ívelt, a simáé pedig lapos. Az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alatt található.

A Pixel 6 Pro telefotó kamerája (48 megapixel) 4x-es zoomra képes, ami a felbontásból adódó plusz képinfók miatt a Super Res Zoomnak köszönhetően 20x-ra is felkúszhat. A másik két kamerát illetően: a fő kamera 50 megapixeles Samsung GN1 szenzor, a másik egy 12 megapixeles széleslátó, tehát végre hardveresen is előrelépett a Google az egyébként remek szoftver mellett.

Az előlapon is egy ultraszéles, 11,1 megapixeles, fix fókuszú szelfi kamerát találunk. A Pixel 6-nak ehhez képest 8 megapixeles szenzora van és nem kapott telefotót.

Mivel a Pixel 6 Pro nagyobb telefon, így nagyobb akkumulátora is van, konkrétan 5000 mAh-s, a Pixel 6 pedig szintén korrekt, 4600 mAh-s telepet kapott. Mindkét telefon 30W-tal tölthető kábelen, az új Google Pixel Stand vezetéknélküli töltője pedig 21W/23W-tal képes tölteni. A dobozokban töltőfej nem lesz. 

A Google Pixel 6 Pro 3 színben érkezik –  Cloudy White, Sorta Sunny, Stormy Black – és 3 féle memória kiosztással lesz kapható:

  • 12/128 GB
  • 12/256 GB
  • 12/512 GB

Az árak 898 eurótól kezdődnek Európában és 899 dollártól az USA-ban.

A Google Pixel 6 is 3 színben lesz elérhető – Sorta Seafoam, Kinda Coral, Stormy Black – és 2 féle memória kiosztással:

  • 8/128 GB
  • 8/256 GB

Az árak a Pixel 6-nál 649 eurótól kezdődnek Európában és 599 dollártól az USA-ban.

Az előrendelés már elindult mindkét telefonra és az első példányok várhatóan október 28-án érkeznek. Magyarországon sajna továbbra sem elérhető a készülék.

Hirdetés