Egy ideje mennek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Google felvásárolja a HTC-t. Sok találgatás volt, hogy ez miként is valósulna meg. Úgy mint a Motorola – Lenovo vagy a Microsoft – Nokia? Kiderült!

A HTC-nek múltja van a Google referenciakészülékeivel, ezt a részleget vásárolta meg a Google. Ez a megállapodás nem befolyásolja a HTC márkajelzésű mobilokat, mindösssze a jövőbeni Pixel mobilok gyártását veszi így át a Google tőlük.

Pixel 2 XL render

A Google egészen pontosan 1,1 milliárd dollárt fizet, ami aktuális árfolyamon potom 286 milliárd forintnak felel meg. Van mit a tejbe aprítani…A megállapodás egyelőre meg nem határozott számú munkaerő átvezetésére is vonatkozik Rick Osterloh vezetése alatt.

Így, hogy a Pixel csapat távozott a HTC-től, a vállalat szóvivője elmondta, sokkal jobban tudnak fókuszálni a saját márkás készülékekre. A mérnökök tovább dolgoznak a mobilok fejlesztésén, ráadásul most van egy kis plusz aprópénz is erre a Google-től. A mobilokon kívül a Vive biznisz is profitálhat az extra pénzből.

A hatósági jóváhagyások miatt a Google és a HTC megállapodása 2018 elején lesz nyélbe ütve.

Hirdetés
FORRÁSGoogle
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.