Kevesebb, mint két hónappal ezelőtt mutatkozott be a Helio P70, a MediaTek most pedig a Helio P90 SoC-ról rántotta le a leplet. Az új chipset Google Lens és ARCore támogatással érkezett, valamint a MediaTek APU második generációjával rendelkezik a pontosabb AI funkciók érdekében. A TSMC 12nm-es FinFET gyártási technológiáján alapuló chipsetet a 2019-es év első negyedévében megjelent telefonokban láthatjuk először viszont.

CPU fronton a Helio P90-ben két Cortex-A75-ös mag dolgozik 2,2 GHz-en, valamint hat Cortex-A55-ös mag 2 GHz-en.

A grafikai processzor is új a Helio P90-ben, a PowerVR GM9446 970 MHz-es órajelen 15%-os javulást eredményez a Helio P60-hoz és a P70-hez viszonyítva. A csatlakoztathatóságot illetően semmi sem változott: 4×4-es MIMO, kettős 4G VoLTE és Bluetooth 5.0 támogatás jellemzi, valamint most már minden Wi-Fi szabvánnyal kompatibilis. A rendszerchip gyártása már megkezdődött, a jövő év első negyedévében találkozhatunk majd vele.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: