A Google Pixel 2 mobilok kamerája kétségkívül az egyik legjobb a piacon, egy kamerával olyan bokeh-effektre képesek, amihez a többi gyártónak két kamerára van szüksége. A Google segíteni szeretné a gyártók és a fejlesztők munkáját, ezért nyílt forráskódúvá tette a Pixel 2 mobiloknál is alkalmazott kamera algoritmust.

A Google mobilok kamerái a bokeh-effektet az ún. “semantic image segmentation” módszerrel érik el. Ez az algoritmus képes feltérképezni a pixeleket aszerint, hogy melyik tartozik a kép alanyához/tárgyához és melyik tartozik a háttérhez. Így, hogy a Google nyílt forráskódúvá tette ezt a megoldást, a gyártók is implementálhatják a saját eszközeikbe.

A szegmentációs modell arra is jó, hogy a pixeleket megcímkézze, úgy mint: út, személy, kutya, égbolt, így a portré mód csak egy lehetőség a sok közül. Ha érdekel a Google részletes blogbejegyzése, akkor KATT IDE.

Google Pixel 2 teszt – az Android itt kezdődik!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.