Javában dúl az évente megrendezésre kerülő legnagyobb Google rendezvény, a Google I/O 2016. Az eseményen a keresőóriás többek között bemutatott egy új Google asszisztenst, amely az Androidos készülékekben és a Google Home készülékben áll majd a felhasználók rendelkezésére.

Az új asszisztens mellé egy új ikon is jár, így lett egy nagyjából T alakban elrendezett négy színes pont az új segítő jele. Na de térjünk rá mivel is tud többet az új asszisztens mint a régi. A lényeg nem változott, mi kérdezünk az Google segítője pedig válaszol, ez eddig is így működött. Viszont annyival sikerült fejleszteni a szoftveren, hogy most már az összetett kérdéseket és egymás után, az adott témáról szóló kérdéseket is megérti a program.

Vegyünk egy példát, ha megkérdezzük a Google asszisztenst, hogy “Mi a mez száma Dzsudzsák Balázsnak?” a szoftver válaszol. Ezután ha feltesszük azt a kérdést, hogy “Mikor született?” akkor az asszisztens tudni fogja hogy kinek a születési idejét keresse meg az interneten, hiszen az előző kérdésben szerepelt Dzsudzsák Balázs neve. Az összetett kérdésre is veszünk egy példát. Ha feltesszük azt a kérdést, hogy “Mekkora volt Magyarország lakossága a rendszerváltás idején?” a program könnyűszerrel kikeresi nekünk a megoldást az interneten, és válaszol a kérdésünkre.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...