Itt az idő, hogy bemutatkozzon az új Android 5.0 Lollipop, az első fejlesztői változat óta rengeteget fejlődött a Google legújabb operációs rendszere, és most megérett arra, hogy a végleges, publikus verzió is megjelenjen. A Nexus 6 és Nexus 9 készülékek már Android 5.0-val kerülnek a polcokra, a korábbi Nexus modellek hamar követik őket, és más gyártók is biztosan ráteszik a mancsukat az új rendszerre. Tehát a kérdés, hogy mikor jön a Lollipop? A Google hivatalosan is megosztotta az Android 5.0 megjelenési dátumát, de ez milyen újdonsággal szól nekünk?

Hallhattátok a sztorit, de ha nem, akkor elárulom, hogy a a Google megosztott egy közleményt a fejlesztői közösséggel, melyben felkérte őket az Android 5.0 alkalmazások tesztelésére, mielőtt a Play Store áruházában megjelentek volna és megemlítette a cég a november 3-t, mint megjelenési dátumot.

Minekután november 3 a Nexus 9 szállítási dátuma, ezzel biztossá vált számunkra is, hogy az Android 5.0 ezen a napon kel útjára. De arról még nem szól a fáma, hogy a korábbi Nexus készülékek mikor kapják meg a frissítést, voltak olyan hírfoszlányok is, hogy a WiFi-s Nexus 7 és Nexus 10 is november 3-án kapja meg a frissítést, de ez korántsem biztos. Amint többet tudunk, megosztjuk veletek 🙂

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.