Hirdetés

Az Android One programban lévő és az Android Go rendszert futtató Xiaomi okostelefonoknál a legtöbb applikáció eddig is a Google-től volt, de újabban a globál verziós, MIUI-t futtató Xiaomi mobiloknál is felfigyelhettetek egy változásra, ugyanis a vállalat lecserélte a tárcsázót és az üzenetkezelő appot a Google verziójára.

A MIUI tárcsázó és üzenetküldő a kínai verziókon továbbra is alapértelmezett lesz, azonban a globál verziós telefonokon a továbbiakban a Google-féle alkalmazásokat fogjátok megtalálni. A Xiaomi ezt közleményben erősítette meg. A Mi 9T Próval kezdve minden további MIUI-t futtató mobilon eszközölik ezt a változást adatvédelmi törvényekre hivatkozva.

Tesztünkkor a Mi 9T-n még a Xiaomi appjai voltak telepítve, viszont a Redmi Note 8 Pro már a Google megoldásával jött hozzánk.

Ez annyi hátránnyal biztosan fog járni, hogy a felhasználók nem használhatják a hívásrögzítés funkciót, de egyes infók alapján a Google alkalmazásába még idén bekerülhet ez a lehetőség.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.