Ahogy azt már megírtam Nektek, nekem nagyon bejön az új iPhone. Viszonylag kicsi (mióta számít kicsinek a 4-inch?), gyönyörű, hiszen az Apple nem változtatott a kinézeten és elérhető áron lesz majd kapható.

DE

Hiszen mindig van egy DE (most éppen több is). Ki is fogja megvenni majd ezt a telefont? Milyen lesz használni? Saját magnának csinált gondot az Apple? Nem, nyilván nem.

A négy szín
A négy szín

A The Verge írt egy elég jó cikket arról, hogy milyen újra 4-inches készüléket haszálni iPhone 6/6s után. Hát hogy is mondjam? Biztos furcsa lehetett. Először is: aki huzamosabb ideig nagyobb kijelzőt néz/nyomogat/dolgozik rajta, neki elég nehéz lesz majd visszaszoknia egy relatív kisebb display-re. Kevesebb hely, kevesebb info, kisebb betűk, stb… Másodszor: elég nyilvánvaló, hogy kisebb ház = kisebb akksi = rövidebb üzemidő. iPhone 6s Plus userek ne nagyon gondolkodjanak a váltáson. A postból továbba kiderül az is, hogy akinek eddig iPhone 5s vagy az alatti telefonja volt, nem lesz ‘gondja’, mert eddig is ehhez a mérethez volt szokva.

Elég jól láthatóak a különbségek
Elég jól láthatóak a különbségek

A felsorolt negatívumok ellenére én azt gondolom, hogy az utóbbi évek egyik legjobb telefonját mutatta be a hétfői eseményen. Mivel a mostani iPhone-om már több, mint 2 és fél éves elérkezettnek látom az időt, hogy lecseréljem. A befutó az iPhone SE lett. Nem sokára itthon is elérhető lesz, addig is néhény kép az alábbi linken.

P.S.: A The Verge cikk írója szerint még talán kevesebbet is fogunk majd útközben dolgozni a kisebb kijelzőn, hiszen nem lesz annyira kényelmes, mint a 4.7-inches nagytesó.