Hirdetés

Abba kár is belemenni, hogy egy iPhone teljesítményben hogyan áll egy androidos mobilhoz, hisz az almás cégnél saját tervezésű a processzor és az operációs rendszer is, így optimalizálás terén jobb munkát tud végezni az Apple.

Már egy ideje keringenek a pletykák az új iPhoneról, mely szeptemberben fog debütálni, viszont a még többet pletykált OLED modell vélhetően csak karácsony táján lesz kapható. Az új mobilokban már Apple A11 típusú 10 nanométeres lapka lesz, illetve a hírek szerint az alapmodellben is 3 GB RAM lesz, de ez még képlékeny.

A Geekbench tesztjén jelent meg a titokzatos, ismeretlen iPhone iOS 11 rendszert futtatva, Apple A11 processzorral. Egy magos teljesítményre 4537 pontot zsebelt be, míg többmagosra 8975 pontot kapott, ami jóval több, mint a jelenlegi csúcskészülékeknél. Nálunk a Galaxy S8 a Geekbenchen 2004/6370 pontot ért el, az iPhone 7 pedig 3440/5808 pontot.

Határozottan erősebb lesz az idei iPhone a tavalyinál, viszont arra is fontos felhívni a figyelmet, hogy nem nehéz összemontázsolni egy ilyen fotót. A kép egy egyértelműen iOS eszközzel készített képernyőkép, de nézzük meg a kép arányait, sokkal magasabb, határozottan nem 16:9-es képarányról beszélünk, ezen a téren is újítana az Apple? Cupertinoban bizonyára már vannak prototípusok, melyeken le tudják futtatni a tesztet, de azért ne vegyük ezeket a számokat készpénznek.

#UPDATE (04.26 20:42)
A 9to5mac felkereste a képpel kapcsolatban a Geekbench alapítóját, aki közölte, hogy a fenti kép hamis, nincs ilyen teszteredmény az adatbázisukban.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.