Futótűzként terjedt a hír, miszerint a Note 7 akkumulátorai hibásak, így veszélyesek lehetnek. Több bejelentés is érkezett a cég felé, hogy a készülék meghibásodott.
A vállalat már el is indította a csereprogramot. Igyekszik minden Note 7 felhasználót értesíteni a programról, így a cég a következő lépések segítségével próbálja értesíteni és felhívni a felhasználók figyelmét a csere folyamatára.

felrobbant note7

  1. Az üzembe helyezett Note 7 készülékekre üzenetet küldenek, amelyben a felhasználókat arra kérik, hogy kapcsolják ki a mobilt és minél előbb vigyék vissza oda, ahol vásárolták.
  2. Folyamatos kapcsolattartás működik a felhasználókkal a teljeskörű tájékoztatás  érdekében. Az összes európai Samsung.com weboldalon közzétettek egy útmutatót, valamint direkt e-mail üzeneteket küldtek a Note 7 tulajdonosoknak, illetve frissítették a releváns közösségi média felületeket.
  3. Folyamatos, kemény munka folyik a cég és a szállítók, viszonteladók között azért, hogy szeptember 19-től minden Note 7 felhasználó a cserélt készülékét használhassa.
  4. Európa-szerte kapcsolattartás folyik a releváns szabályozó hatóságokkal és szervezetekkel azért, hogy a részvényeseket informálhassák a legfrissebb terveikről és üzeneteikről.
  5. Beszállítóikkal éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a lehető legmagasabb minőségű gyártási folyamat menjen végbe. Az alapos vizsgálatoknak köszönhetően a cég biztosan állítja, hogy a cserekészülékek akkumulátorai hibátlanok lesznek.
  6. Minden új, cserélt Note 7 csomagolását fekete négyzettel cimkézik fel, amely azt jelöli, hogy a készülék már az új gyártásból származik. Ez a cimkézés biztosítékot ad majd a felhasználóknak.

Jean-Daniel Ayme, a Samsung Electronics mobil divíziójának ügyvezető alelnöke a következőt nyilatkozta:

„Számunkra a felhasználóink biztonsága az elsődleges – ezért minden Note7 tulajdonost arra kérünk, hogy kapcsolja ki készülékét és a lehető leghamarabb vigye vissza a vásárlás helyére. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a szeptember 19-én, hétfőn induló Galaxy Note7 készülékcsere programban az új telefonok rendelkezésre álljanak. Hálásan köszönjük felhasználóinknak azt a folyamatos megértést és türelmet, amit az ügyben tanúsítottak, és egyben arra biztatnék mindenkit, hogy ha bármilyen kérdése vagy aggálya merül fel, forduljon hozzánk bizalommal a 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon, vagy a legfrissebb információkért látogasson el a http://www.samsung.com/hu/note7exchange/ weboldalra.”

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: