Hirdetés

A CastOS-t cserélte Fuchsia OS-re a Google, így ez lett a második eszköz, ami a titkok övezte nyílt forráskódú rendszert futtatja.

Csendben Fuchsia OS-re frissítette a Google a Nest Hub Maxet, ami a látszólag teljesen megegyezik az előzővel, pedig minden megváltozott.

A Google régóta fejleszti a Fuchsia OS-t, amiről egykor azt mondták, hogy leválthatja majd az Androidot, aztán kiderült, hogy minden bizonnyal nem fogja leváltani.

Egy univerzális operációs rendszer volt a terv, ami mindenen is futna: okosóra, okostelefon, okos tévé, okos otthon hubok. Aztán ebből nem lett semmi, már azon kívül, hogy az egyik okos otthon hubot, ami már nem is kapható, átállították erre a rendszerre.

Fuchsia OS-re váltott a Nest Hub Max

A Fuchsia OS nem a Linux kernelt használja, mint az Android, hanem a Google saját, ehhez fejlesztett Zircon nevű kernelt, ami a Google szerint szükséges egy modern ökoszisztéma kialakításához.

Az okos otthon hubok eddig is egy Flutterben írt felületet futtattak, ez most sem változik. A Flutter egy Google-féle multiplatform keretrendszer, amit rengetegen használnak, köztük maga a Google is. A Flutter appok futnak Androidon, iOS-en, a CastOS-en és a Fuchsia OS-en is.

Ennek köszönhető, hogy a frissítés a gyakorlatban csak egy új Bluetooth menüt, valamint a felület minimálisan frissebb változatát hozza el.

Szerintetek szükség van a Fuchsia OS-re?

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.