Pár napja jelentette be a Microsoft, hogy az elkövetkező hetekben a OneDrive frissítésen fog átesni, ami érinti az iOS, illetve az Android felhasználókat is. A Redmond székhelyű vállalat új élményt ígér mint a weben, mint pedig a mobileszközökön egyaránt.

Először is egy felfrissített dizájnt kap, valamint a OneDrive új elrendezést fog nyújtani, amely hatékonyabban fogja használni a képernyőteret, mint eddig. Az új elrendezésnek köszönhetően az osztott fájlok könnyebben felismerhetőek lesznek. Emellett frissíti a fájlok átláthatóságát a OneDrive és a SharePoint között. A felhőszolgáltatás felhasználói mostantól képesek lesznek megtekinteni a fájlokat anélkül, hogy megnyitnák őket. Többek között ez a Photoshop, a PDF, az Illustrator, a RAW, a 3D és a DICOM formátumú fájlokra vonatkozik.

Továbbá a fejlesztők bejelentették, hogy újradolgozzák a fájlikonokat. Jelenleg több mint 4.200 változata és méretű ikonja van, így a felhasználók egyedi és változatos megjelenést kapnak minden eszközön. A Microsoft szerint az új frissítés az elkövetkező hetekben jelenik meg mindkét platformon, így várhatóan mindenki megkapja év végéig az új dizánjt és az új funkciókat.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: