Pár napja jelentette be a Microsoft, hogy az elkövetkező hetekben a OneDrive frissítésen fog átesni, ami érinti az iOS, illetve az Android felhasználókat is. A Redmond székhelyű vállalat új élményt ígér mint a weben, mint pedig a mobileszközökön egyaránt.

Először is egy felfrissített dizájnt kap, valamint a OneDrive új elrendezést fog nyújtani, amely hatékonyabban fogja használni a képernyőteret, mint eddig. Az új elrendezésnek köszönhetően az osztott fájlok könnyebben felismerhetőek lesznek. Emellett frissíti a fájlok átláthatóságát a OneDrive és a SharePoint között. A felhőszolgáltatás felhasználói mostantól képesek lesznek megtekinteni a fájlokat anélkül, hogy megnyitnák őket. Többek között ez a Photoshop, a PDF, az Illustrator, a RAW, a 3D és a DICOM formátumú fájlokra vonatkozik.

Továbbá a fejlesztők bejelentették, hogy újradolgozzák a fájlikonokat. Jelenleg több mint 4.200 változata és méretű ikonja van, így a felhasználók egyedi és változatos megjelenést kapnak minden eszközön. A Microsoft szerint az új frissítés az elkövetkező hetekben jelenik meg mindkét platformon, így várhatóan mindenki megkapja év végéig az új dizánjt és az új funkciókat.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS