Hirdetés

A megbízható szivárogtató Ice universe (@UniverseIce) jóvoltából két fotót is láthatunk a Google Pixel 4-es szériájának előlapjáról.

A két fotó megerősíti, hogy tényeg notch nélkül, a mai trendekhez képest vastagabb felső kávával érkezik a két új Pixel mobil. Kicsit hasonlít a dizájn az új Sony Xperia telefonokra.

A két fotón látható, hogy az előlapon megmarad a Pixel 3-nál bevezetett két előlapi kamera. Illetve a Google megtartja a rendes beszédhangszórót is. A fotókon látható még, hogy az előlap tetején a kameráknak szánt kivágások mellett a jobb oldalon is van egy hatalmas nyílás. Valószínűleg ebben fognak helyet kapni azok a szenzorok, melyekkel visszatér a biztonságos(abb) arcfelismerés az Android Q-ban.

Vannak azonban tippek arra is, hogy a Google a Pixel 4-be beépíti a Project Soli nevet viselő mozgásérzékelős technológiát. A projekt egy apró radart használ, melynek segítségével a távolságot és a különböző mozgásokat érzékeli a rendszer. Természetesen reagálni is tud ezekre, hisz a Project Soli eredetileg az okosórák irányításához készült. Valószínű, hogy az arcfelismeréshez és a kiterjesztett valósághoz (például a Playgroundban) is ezt próbálná ki a Google, hasonlóan ahhoz ahogy az Apple az infravörös szenzorokat használja a Face ID rendszerében. Arról, ahogy a Project Solival már okosórákban próbálkozott a Google évekkel ezelőtt, itt találsz egy videót.

A Google június elején leplezte le egy tweetben a Google Pixel 4 hátlapját. Azóta a telefonról több lesifotó és render is készült, melyek készítői mind azt mondták, a mobilon nincsen notch, de viszonylag vastag a keret a tetején. Ez egybevág a most megjelent fotókkal. A telefon debütálása októberben, az ez évi iPhone bemutató után várható.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.