Manapság ugyan nem fejlődnek az akkumulátorok, a kapacitásuk legalább nő, az optimalizációra is egy több gyártó fordít komoly figyelmet, szóval azért az átlag 1-2 napos üzemidőt minden körülmény között elérhetjük az okostelefonokkal. Ez sajnos egyáltalán nem sok, ám legalább ott a gyorstöltés, amivel rövid idő alatt akár fél napos használatra elegendő naftát lehet a telepbe pumpálni. A Samsung Galaxy S8-nál is ez a helyzet, ám nagyon fontos, hogy a gyorstöltés CSAK akkor működik, ha a kijelző ki van kapcsolva!

Persze lehet ezt a világ legnagyobb problémájának nevezni, mégis inkább érdemes együtt élni vele, és jó tudni, hogy az S8 exynosos kettősben lévő Quick Charge 2.0 mellett a snapdragnos QuickCharge 4.0 is hasonló limitációkat hordoz magában. Külföldi tesztek alapján egyébként tényleg jelentős a különbség: kikapcsolt képernyőnél 1:37 perc kell a teljes feltöltéshez, míg bekapcsolt kijelzőnél 2:51 perc.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.